Μενού Κλείσιμο

Να ενταχθούν και άλλες περιοχές

Συνάντηση αγροτών με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις μειονεκτικές περιοχές


Το θέμα που προέκυψε με τις μειονεκτικές περιοχές της Πιερίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εκπρόσωποι αγροτών της περιοχής μας, σε συνάντηση τους, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή οδηγία έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή των κριτηρίων ένταξης περιοχών του νομού στις λεγόμενες «μειονεκτικές», κάτι που σημαίνει ότι πολλοί αγρότες της Πιερίας «αποκλείονται» από την εξισωτική αποζημίωση.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τσιμήτρης, ο πρόεδρος της ομάδας «Σαμψούς» κ. Κατσάρας, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Σφενδάμης κ. Γιώργος  Πολυχρονίδης, ο πρόεδρος Τ.Κ. Καταλωνίων κ.  Παύλος Γαλάνης, Τριλόφου κ. Στάθης Φωτιάδης και Παλιόστανης κ. Κώστας Θεοχάρης.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης και του προέδρου κ. Γιώργου Χαρισόπουλου και ως κύριο θέμα συζήτησης ήταν η πρόταση για τον χάρτη περιοχών Πιερίας με φυσικούς περιορισμούς.

Οι αγρότες ζητούν να ενταχθούν στον χάρτη (εκτός από τα 13 χωριά που παραμένουν ως ορεινές) και περιοχές που με τα νέα κριτήρια «αποκλείονται» όπως το Μελιάδι, η Λαγόραχη και το Μοσχοχώρι.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές δεσμεύτηκαν να τεκμηριώσουν για κάθε χωριό χωριστά το αίτημα ένταξης και να ενταχθύν στο «νέο χάρτη», που θα σταλεί για έλεγχο και έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Σκούφα και ο κ. Καστόρης, δεσμεύτηκαν να συζητήσουν το θέμα (και να το προωθήσουν) στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τελιγιορίδου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ