Μενού Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ | Την Πιερία επισκέφθηκαν οι Νάσος Ηλιόπουλος και Κώστας Βλαχάκης

Στην Πιερία περιόδευσαν την Κυριακή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος Νάσο Ηλιόπουλο και τον υποψ. Βουλευτή Α’ Αθηνών Κωνσταντίνο Βλαχάκη.

Συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη οι κ. Ηλιόπουλος και Βλαχάκης, επισκέφθηκαν αρχικά τον Μακρύγιαλο όπου ενημερώθηκαν για τα θέματα πολιτισμού της περιοχής της βόρειας Πιερίας στην Επισκέψιμη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου. Στη συνέχεια βρέθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους- αρχαία Πύδνα όπου τονίστηκε η ανάγκη της πλήρους λειτουργίας του κτιρίου της Μουσειακής Αποθήκης και μετατροπής του σε ένα σύγχρονο μουσείο που θα συμβάλλει στην προβολή της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Η αξιοποίηση των υφιστάμενων  χώρων πολιτισμού θα ενισχύσει άμεσα την τοπική οικονομία με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας έτσι την αναγκαία μορφή ανταποδοτικότητας στους πολίτες και επαγγελματίες.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος συναντήθηκε και με αγρότες παραγωγούς σιτηρών, οι οποίοι του εξέθεσαν τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς. Παρόλο που  υπήρξε παρότρυνση των παραγωγών να  καλλιεργήσουν σιτηρά λόγω του πολέμου και του φόβου επισιτιστικής κρίσης και παρότι πήραν υποσχέσεις για στήριξη από την κυβέρνηση οι παραγωγοί βλέπουν τις τιμές των σιτηρών να είναι στο μισό των περσινών τιμών. Σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση των εφοδίων και της ενέργειας οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί με τις σημερινές τιμές δε βγάζουν ούτε τα έξοδά τους. Ο Ν. Ηλιόπουλος άκουσε προσεκτικά τους παραγωγούς και υποσχέθηκε να αναδείξει και σε κεντρικό επίπεδο το πρόβλημα 

Με την επίσκεψη τους στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιτόχωρου διαπίστωσαν την εμφανή εγκατάλειψη της περιοχής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέδειξαν την παντελή έλλειψη υποδομών για την αξιοπρεπή και ασφαλή παροχή υπηρεσιών μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής αλλά και των δεκάδων χιλιάδων  επισκεπτών.

Στον Πλαταμώνα συναντήθηκαν και συζήτησαν με επαγγελματίες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό με στην εχθρική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες (ΜΜΕ) με αναφορά στην έλλειψη των υποδομών, τον αποκλεισμό του 99% των ΜΜΕ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ, την τροχοπέδη της γραφειοκρατίας, την παντελή έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, την έλλειψη εργατικού προσωπικού. Ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην οικονομική ασφυξία των ΜΜΕ και ανέπτυξε την πρόταση και δέσμευση  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορά την ρευστότητα των ΜΜΕ, την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους με την ρύθμιση των 120 δόσεων, την διαγραφή υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας  και την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης.

Τα δύο ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της Νεολαίας του κόμματος συναντήθηκαν με την πρόεδρο και μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα εντόπισαν, συζήτησαν  και ανέδειξαν σοβαρά προβλήματα που αφορούν ιδιαίτερα τη μείωση της αγοραστικής αξίας των εισοδημάτων των εργαζομένων, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που  ροκανίζει τον οικογενειακό προϋπολογισμό της πλειοψηφίας των νοικοκυριών στην Ελλάδα τις δύο πρώτες εβδομάδες του μήνα, τις εργασιακές σχέσεις, την έλλειψη των συλλογικών συμβάσεων, την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, την αδήλωτη εργασία, την ανεπάρκεια και την ουσιαστική έλλειψη των ελεγκτικών υπηρεσιών με την αποδυνάμωση – αποδόμηση του ΣΕΠΕ.

Τελικός σταθμός της περιοδείας η πόλη της Κατερίνης και η ανοιχτή  πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Πιερία με βασική αναφορά και των δύο εισηγητών – ομιλητών στα θέματα της δημόσιου συστήματος  υγείας, της παιδείας, της υπέρογκης φορολογικής επιβάρυνσης των εργαζομένων και της μεγάλης  πλειοψηφίας της κοινωνίας, την ακρίβεια την δυσχερή οικονομική θέση των επαγγελματιών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την στεγαστική πολιτική για τους νέους, το ιδιωτικό χρέος και το κάλεσμα στους πολίτες της Πιερίας να εμπιστευθούν την ψήφο τους στις εκλογές της 25ης Ιουνίου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να διατηρηθεί η έδρα του κόμματος στην Πιερία και να συμβάλλουν στην ανατροπή των συσχετισμών.

Τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Κωνσταντίνο Βλαχάκη συνόδευαν σε όλη την περιοδεία τους στην Πιερία στελέχη της ΝΕ, υποψήφιοι Βουλευτές, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πιερίας καθώς και μέλη της Νεολαίας του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ