Μενού Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει

«Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει και πρέπει να φύγει», αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την «τραγική κατάσταση» που έχει προκληθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης από την έξαρση της πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας υπογραμμίζει ότι από πολύ νωρίς είχε εντοπίσει τα προβλήματα και είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για άμεση λήψη μέτρων στήριξης του νοσοκομείου και το συστήματος υγείας, αλλά «αντί να αυξήσουν την δαπάνη για την υγεία, ταΐζαν τα συστημικά κανάλια της παραπληροφόρησης»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αναφέρει: «Όταν τον Ιούνιο του 2020  η κυβέρνηση πανηγύριζε ότι κέρδισε τον πόλεμο με την πανδημία, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προειδοποιούσε ότι τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα στήριξης της δημόσιας υγείας γιατί το νέο δεύτερο κύμα που θα έρθει το φθινόπωρο θα είναι πολύ χειρότερο.

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε!

Οι προτάσεις μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ,συνταγογράφηση των τεστ από τον ΕΟΠΥΥ, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ,στήριξη των εργαζομένων, της εργασίας και των επιχειρήσεων,χλευάστικαν από υπουργούς της κυβέρνησης όπως ο Γεωργιάδης και ο Πέτσας. 

Αντί μίας σοβαρής και έγκαιρης προετοιμασίας το καλοκαίρι, η κυβέρνηση ψήφιζε νόμους όπως ο νέος Πτωχευτικός κώδικας που επιτρέπει τους πλειστηριασμούς και της πρώτης κατοικίας. 

Διπλασίασαν την τιμή ενοικίασης ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα από τα 800ευρώ σε1600 ευρώ την ημέρα. 

Ψήφισαν νόμο για απλήρωτες υπερωρίες.

Αντί να αυξήσουν την δαπάνη για την υγεία, ταΐζαν τα συστημικά κανάλια της παραπληροφόρησης. Εκτελούσαν εντολές των υψηλών υποστηρικτών τους για 85% πληρότητα στα πλοία, 100%στις αεροπορικές εταιρίες, χωρίς να δημιουργηθεί ένα ενιαίο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα για τους τουρίστες. 

Και τώρα τι;

– Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και ο κατάλογος των θανάτων συνεχώς μεγαλώνει με γρήγορους ρυθμούς. 

-Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε μονάδες μίας νόσου (νοσοκομεία covid).

-Σταμάτησαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

-Ακυρώθηκαν οι προγραμματισμένες διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις.

-Έκλεισαν τα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά.

-Αποδυναμώθηκαν τα κέντρα υγείας αφού οι γιατροί τους μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία για τις μονάδες covid.

-Υποβαθμίζουν την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΤΟΜΥ)

Έτσι μεταφέρουν από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα υγείας ασθενείς και πόρους 

Τα διαγνωστικά κέντρα δουλεύουν διπλοβάρδιες και δεν προλαβαίνουν. 

Οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές δεν δέχονται περιστατικά covid αλλά αναλαμβάνουν μεγάλα χειρουργεία έναντι αδρής αμοιβής. 

Και όποιος έχει να πληρώσει σώζεται, οι υπόλοιποι περιμένουν σπίτι τους μέχρι να έρθει το τέλος. 

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και στην Κατερίνη. Στο νοσοκομείο λειτουργούσαν  7 κλίνες ΜΕΘ από τις 12 την προ covid εποχή,7 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν και σήμερα αφού δεν έγινε καμία πρόσληψη προσωπικού ώστε να μπουν και οι υπόλοιπες κλίνες σε λειτουργία. 

Η νέα μονάδα covid που δημιουργήθηκε στον χώρο της χειρουργικής κλινικής με 29 κλίνες είναι πλήρης. 

Ακυρώθηκαν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι πολύ κουρασμένο αλλά και με πολύ πείσμα ότι θα τα καταφέρουμε, θα κρατήσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο και ας το απαξιώνει η κυβέρνηση. 

Εμείς τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που εργαζόμαστε στο δημόσιο σύστημα υγείας ακόμα μια φορά δηλώνουμε κατηγορηματικά,  ότι θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να νικήσουμε την πανδημία, να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, αλλά δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε κάτω από τις μάσκες μας 

Καλούμε όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν και να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του κορονοϊού, για να κερδίσουμε τον πόλεμο με την πανδημία, γνωρίζοντας όμως ότι κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε χωρίς αγώνα.

Αυτή η κυβέρνηση έχει αποτύχει

Γι’ αυτό πρέπει να φύγει.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ