Μενού Κλείσιμο

ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας – Όχι στην εκποίηση των παραλιών μας

Την επικαιροποίηση της απόφασης που έλαβε το 2016 κατά της εκμίσθωσης παραλιακών εκτάσεων στην Καλλιθέα, ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, πρώην βουλευτές του κόμματος και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση της ΕΤΑΔ ΑΕ να εκμισθώσει τις δύο εκτάσεις, συνολικά 50 στρεμμάτων, σημειώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα «ζημιώσει το δημόσιο» και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών προς τις ακτές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, αναφέρει: «Με αφορμή τον νέο ανοικτό διαγωνισμό που προκήρυξε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) για την εκμίσθωση σε ιδιώτες δυο παραθαλάσσιων εκτάσεων στην Καλλιθέας περίπου 50 στρεμμάτων, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε αυτού του είδους την αξιοποίηση, η οποία θα ζημιώσει το δημόσιο και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές, που είναι ήδη αποκομμένες από άλλες ιδιωτικές δραστηριότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι μια ανάλογη απόπειρα εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ το 2016, είχε αποτραπεί μετά από παρέμβαση των τριών βουλευτών Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης την επικαιροποίηση της επιστολής που είχε αποσταλεί στον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ από τους τότε επικεφαλής των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων, μετά από πρόταση του «Άλλου Δρόμου» και να απευθύνει στον αρμόδιο θεσμικό φορέα το αίτημα να αποδοθούν οι παραθαλάσσιες αυτές εκτάσεις στο Δήμο μας, με μακροχρόνια μίσθωση και ελάχιστο μίσθωμα, προκειμένου να γίνουν χώρος αναψυχής και αθλοπαιδιών για όλους.

Ζητάμε να παραμείνουν οι παραλίες μας ανοιχτός δημόσιος χώρος στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, όπως άλλωστε προβλέπει και η χρήση γης στην περιοχή.»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Σκούφα Μπέττυ, Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

Καστόρης Αστέριος, πρώην βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

Τζαμακλής Χαρίλαος,  πρώην βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πιερίας

Αρβανίτη Μαίρη,  πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης

Λιανός Χρήστος, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης

Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα,  πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης

Ράδης Σπύρος,  πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα, πρώην δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ