Μενού Κλείσιμο

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29

Διεκδικούν την παράταση των συμβάσεων τους

 

Οι πρώτες συμβάσεις λήγουν στις 22 Ιανουαρίου, με την πλειοψηφία των εργαζομένων του συγκεκριμένου προγράμματος να απασχολούνται σε ασφαλιστικούς φορείς

 

Εδώ και δύο μήνες οι Εργαζόμενοι του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29 ετών, βρίσκονται σε συνεχείς κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους. Στην Πιερία, 11 συνολικά άτομα, εργάζονται μέσω του Προγράμματος στελεχώνοντας υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ασφάλιση.

 

Εδώ και αρκετό καιρό οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για την παράταση των συμβάσεών τους (όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις εργαζομένων με προγράμματα του ΟΑΕΔ), έχοντας στις περισσότερες των περιπτώσεων και την συμπαράσταση των διευθυντών των υπηρεσιών στις οποίες απασχολούνται

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στο πλευρό τους συντάχθηκε πλήθος κόσμου που βιώνει την ίδια εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια, καθώς ο αγώνας για την ανανέωση των συμβάσεών τους, αφορά και κάθε εργαζόμενο που βλέπει τα δικαιώματά του να περιστέλλονται.

Παρά τις προσπάθειές τους να μιλήσουν για τα αιτήματά τους με τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» από την κυβέρνηση. Όπως υποστηρίζουν «η προκλητική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να πετάξει στο δρόμο 3.650 εργαζόμενους του προγράμματός μας η οποία και επιβεβαιώνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις της, αδιαφορώντας για την καθημερινή προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο και εντείνοντας την ήδη ασφυκτική κατάσταση υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, δεν θα μείνει αναπάντητη. Θα βρουν απέναντί τους σύσσωμη την κοινωνία, θα βρουν απέναντί τους όλους και όλες εμάς, τους «ανακυκλώσιμους» εργαζόμενους, που καλύπτουμε τα κενά που οι ίδιοι δημιούργησαν με τις μνημονιακές πολιτικές τους.»

Στις 22 Ιανουαρίου ξεκινάνε να λήγουν οι πρώτες συμβάσεις των εργαζομένων του προγράμματος και όπως τονίζουν, αυτό σημαίνει πως τα πόστα τους στις δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται, θα αδειάσουν αφήνοντας στον «αέρα» την εξυπηρέτηση και τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Η όλη στάση της κυβέρνησης, αναφέρουν, δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να «σηκώσουν το γάντι» κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, αρχής γεννομένης από την Κυριακή όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενώ την Τετάρτη 22/01 θα προχωρήσουν σε πορεία στα Προπύλαια με τη συμμετοχή εργαζομένων του προγράμματος από όλη την Ελλάδα.

Οι 3.650 νέοι επιστήμονες εργαζόμενοι, διεκδικούν:

– Άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής τους για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη (12 μήνες) για το ήδη υφιστάμενο προσωπικό, αμεση αναγνώριση προϋπηρεσίας και ένσημα για όλους!

– Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας! Ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων. Ίση αμοιβή για ίση εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ίσα δικαιώματα για τις εργαζόμενες μητέρες και τις εγκύους.

– Στελέχωση των Υπουργείων, των δημόσιων υπηρεσιών και των δήμων με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

– Καμία απόλυση συναδέλφου.

– Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στους δημόσιους φορείς.

– Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα.

 

Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.