Μενού Κλείσιμο

Συνεχείς οι εργασίες απογχιονισμού

Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα, ασταμάτητα επιχειρεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε κατά το τελευταίο διάστημα.

«Ούτε η κούραση των ανθρώπων, ούτε οι αβαρίες στα μηχανήματα μπόρεσαν να επιβραδύνουν τις πυρετώδεις εργασίες που καταβάλλονται, προκειμένου να διατηρηθεί ανοικτό το οδικό δίκτυο και να γίνεται με ασφάλεια η μετακίνηση των οχημάτων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ενώ σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου επισημαίνει: «Η διεύρυνση του οδοστρώματος κυκλοφορίας με την απομάκρυνση του συσσωρευμένου χιονιού αλλά και η ρήξη άλατος για την ελαχιστοποίηση των φυσικών παραμέτρων διατήρησης του πάγου στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι το κύριο μέλημά μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφαλέστερη – κατά το δυνατόν – διέλευση των οχημάτων»

Αξίζει να σημειωθεί πως, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις (και θα διαρκέσουν για όσο χρειαστεί) για την διατήρηση της προσπελασιμότητας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πιερίας στα σημεία:
-Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Άγιος Δημήτριος – Όρια νομού
-Τρίλοφος – Ρυάκια – Καστανιά – Κολινδρός
Σημειώνεται ότι προσπελάσιμος είναι ο δρόμος προς Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τη διευκόλυνση όλων των ασθενών και συνοδών τους.
Επισημαίνεται ότι, η καθαριότητα των δρόμων μέσα στους οικισμούς είναι ευθύνη των Δήμων.
Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:
-ενημερώνει ότι για περισσότερες λεπτομέρειες παρέχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), με έκτακτες ανακοινώσεις για κάθε μεταβολή του καιρού.
-συμβουλεύει τους κατοίκους της Πιερίας να καλούν τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «112» για όλες τις περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ