Μενού Κλείσιμο

Συνεργασία Μητρόπολης Κίτρους και Τμήματος Logistics του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Ακαδημαϊκή και ουσιαστική συνεργασία

 

Το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος που εδρεύει στην Κατερίνη επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

 

Ο Μητροπολίτης, είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Τμήματος Δημήτρη Τριανταφύλλου και τους Καθηγητές Νίκο Βουλγαράκη, Δημήτρη Φωλίνα, Δημήτρη Αηδόνη, Χάρη Αχίλλα, Χρήστο Κεραμυδά και Ευάγγελο Καραβαγγέλη.

Η συζήτηση, σύμφωνα με την ενημέρωση της Μητρόπολης, υπήρξε διεξοδική στα θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν τους δύο φορείς με ιδιαίτερη αναφορά στην αξία του προσκυνηματικού τουρισμού και την προβολή των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας.

Ο Κίτρους Γεώργιος τόνισε την αγαστή, μακροχρόνια και μελλοντική συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης  με το Πανεπιστημιακό Τμήμα όπως ο υποστηρικτικός ρόλο του Τμήματος προς τις φιλανθρωπικές δομές της τοπικής Εκκλησίας και ιδιαίτερα προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης», το πρόγραμμα διαμονής και σίτισης άπορων φοιτητών στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα Σβορώνου καθώς και ο από κοινού σχεδιασμός και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Τμήματος Logistics ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Δημήτριος Τριανταφύλλου ανακοίνωσαν την ανάπτυξη μιας νέας καινοτόμας δράσης για τη διασύνδεση μεταξύ της ερευνητικής κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζεται για τη νέα χρονιά η διεξαγωγή έρευνας κοινής γνώμης στους Ενοριακούς Ναούς του Δήμου Κατερίνης από το Τμήμα με τη συμβολή και των φοιτητών του με αντικείμενο την αποτύπωση των απόψεων, αλλά και της μέχρι σήμερα γνώσης και πληροφόρησης της κοινής γνώμης για το πολυσχιδές έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έρευνα αυτή θα αναπτυχθεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα και σε όλους τους τομείς που μπορεί η επιστημονική γνώση και η έρευνα να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη και υποστήριξη των δομών της τοπικής Εκκλησίας με σημαντικό όφελος για τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως και τους Πιεριείς σε όλα τα επίπεδα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ