Μενού Κλείσιμο

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Τρεις συν μια… αλλαγές

 

Απαντήσεις για το «κλείσιμο» του Δημοτικού Ραδιοφώνου, την απομάκρυνση της παιδικής χαράς από την πλατεία Δημαρχείου, την κατάσταση στο Πάρκο της Κατερίνης, αλλά και την αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης, έδωσε ο δήμαρχος Κ. Κουκοδήμος

 

Με μια σειρά θεμάτων, πολλά εκ των οποίων αφορούσαν τον ορισμό μελών σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Επιτροπές του Δήμου Κατερίνης, ασχολήθηκε κατά τη συνεδρίασή του (το απόγευμα της Τετάρτης) το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

 

Σε κλίμα «σχετικής συναίνεσης» και χωρίς να λείψουν οι (ήπιες) αντιπαραθέσεις, σε ήσσονος –κυρίως-σημασίας θέματα, κύλησε η συνεδρίαση της Τετάρτης. Στον ορισμό μελών στα διάφορα συμβούλια και επιτροπές, μόνο ο κ. Τσουπέης (της ΛΑ.ΣΥ.) ψήφισε «παρών», ενώ με επιφυλάξεις «ως προς τη νομιμότητα» υπερψήφισαν και οι Πολίτες σε Δράση, θεωρώντας ότι ισχύει ποσόστοση για την συμμετοχή (σε επιτροπές και Δ.Σ.) των γυναικών.

 

Δημοτικό ραδιόφωνο από την αρχή!

Πριν τη συζήτηση και ψήφιση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ο δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για μια σειρά θεμάτων που «τρέχουν» από τη διοίκηση και ενδεχομένως έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των δημοτών.

Αρχικά ο κ. Κουκοδήμος αναφέρθηκε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου που όπως είπε στόχο έχει: «…να μεταφερθεί σε ένα νέο χώρο, να εκσυγχρονιστεί σε εξοπλισμό όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, να παρουσιαστεί στους ακροατές με νέες παραγωγές, με ανανεωμένο πρόγραμμα, που θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα μήνα».

Όπως τόνισε έχει ξεκινήσει ήδη η κατάρτιση του προγράμματός του ραδιοφώνου, με νέα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο δυναμικό του προκειμένου όπως σημείωσε «να καλύψουμε το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδήσεων και γεγονότων όχι μόνο στο μητροπολιτικό δήμο Κατερίνης αλλά και σε όλο το νομό».

Ο δήμαρχος κάλεσε το σώμα: «[…]να στηρίξει την νέα αρχή που θα γίνει γιατί τα τελευταία χρόνια η εικόνα που παρουσιάζει το ραδιόφωνο είναι αυτή της εγκατάλειψης». Παράλληλα, όπως διευκρίνισε: «Προσπάθειά μας είναι αυτή η μετεγκατάσταση να γίνει με το μικρότερο δυνατό κόστος, με δεδομένα τα πενιχρά οικονομικά μας μέσα».

 

Η αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης

«Τον σοβαρό προβληματισμό από τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης στην περιοχή της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής που λειτουργούν και τη χειμερινή περίοδο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της παράκτιας ζώνης», έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο (στο δεύτερο θέμα για το οποίο ενημέρωσε) ο κ. Κουκοδήμος

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μικρής διάρκειας βροχόπτωση πριν από μερικές ημέρες όπου προκλήθηκαν και πάλι προβλήματα και μάλιστα σε μια περίοδο που επισκέπτες και τουρίστες βρίσκονται στην περιοχή επισημαίνοντας: «Εικόνες με τουρίστες να φορούν βατραχοπέδιλα για να διασχίσουν δρόμους δεν μας τιμούν και σίγουρα δεν βοηθούν ιδιαίτερα στην τουριστική εικόνα της περιοχής μας».

Όπως ξεκαθάρισε «είναι ένα ζήτημα που το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε πρώτη προτεραιότητα από τη διοίκηση και θα αναζητήσουμε πηγές χρηματοδότησης για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» σημειώνοντας όμως ότι: «σε ενημέρωση που έγινε στα Γραφεία της Διαχειριστικής Αρχής στη Θεσσαλονίκη πληροφορηθήκαμε ότι το έργο για συμπληρωματικά έργα προστασίας διαβρούμενων ακτών στην τοπική κοινότητα Παραλίας με προϋπολογισμό 842.000,00 ευρώ είναι στα πρόθυρα της απένταξης όπως μας είπε η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής κ. Αγγελική Ωραιοπούλου, εξαιτίας  της μη κατάθεσης μέχρι σήμερα των τευχών δημοπράτησης του έργου λόγω εμπλοκής στοιχείων της μελέτης που είχατε καταθέσει. Η εμπλοκή αφορά προβλεπόμενες ποσότητες υλικών».

 

Δημοτικό Πάρκο

Στην συνέχεια ο κ. Κουκοδήμος προανήγγειλε, την άμεση απομάκρυνση όλων των ζώων που φιλοξενούνται στο  δημοτικό πάρκο. Εξηγώντας τους λόγους της συγκεκριμένης απόφασης, υποστήριξε πως: «Κρίνεται απολύτως αναγκαίο και για λόγους υγείας και ασφάλειας μικρών παιδιών και ενηλίκων. Οι διαμαρτυρίες από επισκέπτες του πάρκου, ιδιοκτήτες καταστημάτων  και επισκέπτες είναι καθημερινές για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, τις προϋποθέσεις φύλαξης και προστασίας. Αναζητήσαμε πιστοποιητικά υγείας, ταυτότητες των ζώων, παραστατικά αγοράς,  όπως μας ζητήθηκαν και δεν υπάρχουν ή δεν είναι στη διάθεση των υπηρεσιών του δήμου κανένα απολύτως έγγραφο. Επιπλέον, στις 24 Σεπτεμβρίου 2019 το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με έγγραφο της στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ζητά τη λήψη μέτρων μυοκτονίας στο δημοτικό πάρκο, κατόπιν αυτοψίας που έγινε από την υπηρεσία μετά από ανώνυμη καταγγελία».

Για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι άμεσα θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να μεταφερθούν με ασφάλεια τα ζώα καθώς υπάρχει κίνδυνος ο δήμος να μηνυθεί για στέγαση ζώων σε μη αδειοδοτημένο και ενδεχομένως ακατάλληλο χώρο.

Η παιδική χαρά στην πλατεία Δημαρχείου

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωσή του ο κ. Κουκοδήμος, αναφέρθηκε και στους λόγους που επέβαλαν την προσωρινή απομάκρυνση της παιδικής χαράς από την πλατεία Δημαρχείου. Ο δήμαρχος υποστήριξε πως για την κατασκευή και λειτουργία της, θα πρέπει να πληρούνται πρωτίστως οι προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές (βάσει των σχετικών υπουργικών αποφάσεων), προκειμένου να μπορεί να πιστοποιηθεί και να λειτουργήσει. Παράλληλα, όπως σημείωσε: «την άνοιξη η παιδική χαρά θα εγκατασταθεί εκ νέου αφού προηγηθούν όμως όλες οι απαιτούμενες από το νόμο παρεμβάσεις, καθώς και κάθε άλλη τεχνική λεπτομέρεια για την ασφαλή και υπεύθυνη λειτουργία της».

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ