Μενού Κλείσιμο

Συνδικάτο Πρωτοπορία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Νοσοκομείο Κατερίνης, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Πρωτοπορία». Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αναφέρει στο κάλεσμά της σημειώνοντας πως «δεν ανεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση κάλεσμα που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει: «Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνεχόμενη περιστολή των υπηρεσιών υγείας από το Γενικό Νοσoκομείο Κατερίνης. Φτάνει πια. Το μοναδικό νοσοκομείο του νομού Πιερίας έφτασε να λειτουργεί με 8 κλίνες στη μαιευτική, η οποία μάλιστα έχει συγχωνευτεί με τη χειρουργική κλινική. Δε βγαίνει η πανδημία με μόλις 2 πνευμονολόγους. Δεν αντιμετωπίζεται η λοιπή νοσηρότητα με επτασφράγιστα τα τακτικά ιατρεία. Οι ανάγκες του λαού της Πιερίας δε γίνεται να αντιμετωπιστούν χωρίς παιδοχειρούργο, χωρίς μαγνητικό τομογράφο, χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς πλήρως εξοπλισμένο ΕΚΑΒ.

Την ώρα που χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές είτε από covid, είτε από άλλες χρόνιες παθήσεις, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης εξακολουθεί να λειτουργεί ως νοσοκομείο μιας ασθένειας, το προσωπικό είτε νοσεί, είτε είναι εξουθενωμένο σωματικά και ψυχικά έπειτα από ένα χρόνο αδιάκοπης μάχης στην πρώτη γραμμή, αναισθησιολόγοι στέλνονται για εφημερίες σε διπλανές πόλεις.. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει ενώ ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια της αναρωτιούνται «αν προσληφθεί τόσο υγειονομικό προσωπικό τώρα, τι θα τους κάνουμε μετά την πανδημία».

Αυτοδιάγνωση, αυτοδειγματοληψία, αυτοπαρακολούθηση. Αυτήν τη συνταγή έχει να προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι επικίνδυνοι!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για:

-Επίταξη όλων των αναγκαίων δομών ιδιωτικής υγείας

-Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της υγείας

-Απεμπλοκή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης από τους εμβολιασμούς και άμεση διάθεση όλων των ασφαλών εμβολίων έξω από παιχνίδια και ανταγωνισμούς

-Σύνδεση της Πρωτοβαθμίας Φροντίδας Υγείας με τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα χωριά, τις γειτονιές

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια! Παλεύουμε για υγεία στο ύψος των αναγκών μας!

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ