Μενού Κλείσιμο

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» : Ο κορονοϊός δεν ανεβαίνει στα λεωφορεία…»

Στον συνωστισμό μαθητών που παρατηρείται σε αστικά λεωφορεία, αναφέρεται, με σκωπτικό ύφος, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας, καλώντας την αντιπεριφέρεια και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα να προστατέψει τη δημόσια υγεία και κυρίως των μαθητών, που υποχρεωτικά μετακινούνται με λεωφορείο.

Να σημειωθεί, ότι παρόμοιο αίτημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Π.Ε. Πιερίας, έχει διατυπώσει και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Ενοτήτων Δήμου Κατερίνης, αφού σε κάποιες των περιπτώσεων το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Πρωτοπορία, αναφέρει:

Οι μαθητές της ατομικής ευθύνης, της χαλαρότητας, της καραντίνας και της τηλε-εκπαίδευσης, που καλούνται με χαριτωμένα σποτάκια να προφυλάξουν τους παππούδες τους, που στοιβάζονται σε 25αρια και 27αρια τμήματα, σε κοντέινερ (πχ Μουσικό Σχολείο Κατερίνης), που φέτος θα μάθουν και την τέχνη του τσιρλίντινγκ, φαίνεται οτι εμφανίζουν ανοσία όταν πρόκειται να μεταφερθούν από και προς τα σχολεία τους.

Είναι κόστος τα περαιτέρω μέτρα για την προστασία των μαθητών είπε η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα σχολεία να μετατρέπονται σε υγειονομικές βόμβες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, προσωπικό καθαριότητας. Η κατάπτυστη και επικίνδυνη απόφαση της Περιφέρειας να σαρδελοποιούνται τα παιδιά μας κατά τη μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τους, χρειάζεται να βρει όλους τους γονείς σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, τόσο την αντιπεριφέρεια, που το προηγούμενο διάστημα έκανε μπαλάκι τη Διοίκηση του ΣΙΥΝΠ, παραπέμποντας την ευθύνη των δρομολογίων στο Αστικό Κτελ Κατερίνης και στο αρμόδιο υπουργείο και απέφυγε συνάντηση μαζί μας, όσο και κάθε εμπλεκόμενο, εδώ και τώρα να δώσουν λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Να αυξηθούν τα σχολικά δρομολόγια. Να υπάρχουν αντισηπτικά διαλύματα τοποθετημένα σε εμφανή σημεία μέσα στα λεωφορεία.

Η Διοίκηση του

Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας

“Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ