Μενού Κλείσιμο

Σύνδεση με… ποδήλατο

Με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο συνδέεται ο Κορινός με το παραθαλάσσιο μέτωπο του

«Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ακόμα πιο ανθρώπινου προσώπου για την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας στην περιοχή», δηλώνει ο δήμαρχος Κατερίνης

«Σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού», χαρακτηρίζεται από το Δήμο Κατερίνης, η κατασκευή πεζοδρόμου και ποδηλατοδρόμου (μήκους 1.700 μέτρων και 3,5 μέτρων πλάτους) που θα συνδέει τον Κορινό με το παραθαλάσσιο μέτωπο του οικισμού «Ολυμπιάδα».

Σε πρώτη φάση, οι παρεμβάσεις των συνεργείων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης επικεντρώνονται στον καθαρισμό του υφιστάμενου ρέματος, ενώ θα ακολουθήσει κλάδεμα των δέντρων κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου. Αμέσως μετά, θα κατασκευαστούν κράσπεδα που θα οριοθετήσουν τον δρόμο, ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση κυβόλιθων με τη χρήση αποκλειστικά οικολογικών υλικών.
Παράλληλα, θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αφού θα διαθέτει κράσπεδο, ώστε να διαχωρίζεται από τον δρόμο, καθώς και την απαραίτητη σήμανση.
Η κατασκευή του νέου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, υποστηρίζουν στο Δήμο, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού και να αποτελέσει ισχυρό κίνητρο τόσο για την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου – με δεδομένο ότι η διαδρομή προσεγγίζει την παραλιακή ζώνη – όσο και για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών για λόγους αναψυχής και περιπάτου.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ! Οι σημαντικές αυτές παρεμβάσεις συνδέονται άμεσα με τη δημιουργία μιας ουσιαστικής κινητικότητας. Με αυτό νοείται αφενός ένα καλύτερο περιβάλλον σε ό,τι αφορά τη χρήση των υλικών και αφετέρου την κίνηση με τη μυϊκή μας δύναμη δηλαδή με το περπάτημα, το ποδήλατο. Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ακόμα πιο ανθρώπινου προσώπου για την Δημοτική Κοινότητα Κορινού και η αισθητή βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας στην περιοχή».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου είναι άμεσος και αναμένεται καιρού επιτρέποντος να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω παρεμβάσεων «πολύ σύντομα».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ