Μενού Κλείσιμο

Συναυλία «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» – Οι απλοί άνθρωποι συνεχίζουν να στηρίζουν, έμπρακτα, τους υγειονομικούς σε αναστολή!

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Οι απλοί άνθρωποι συνεχίζουν να στηρίζουν, έμπρακτα, τους υγειονομικούς σε αναστολή!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟΝ Γ.-Δ. ΤΣΙΡΙΜΠΑΣΗ.

 

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση πέταξε στον δρόμο χιλιάδες υγειονομικούς, επειδή αρνήθηκαν να δεχθούν στο σώμα τους τα γνωστά πλέον Μrna πειραματικά εμβoλια.

Οι υγειονομικοί σε αναστολή εργασίας είναι, εδώ και 12 μήνες, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια και χωρίς το δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε. Ωστόσο, οι πολίτες, είτε αvεμβoλίαστoι είτε εμβoλιασμέvoι (σε αντίθεση με πολλούς μεγαλόσχημους της πολιτικής αλλά και τής διοίκησης της Εκκλησίας), δεν έπαψαν να στηρίζουν έμπρακτα τους υγειονομικούς σε αναστολή.

Στήριξη στους Υγειονομικούς σε Αναστολή Εργασίας επιχείρησε να κάνει, με την κινητοποίηση των πολιτών, φίλων και μελών της, ΚΑΙ η Πρωτοβουλία Πολιτών «Φλόγα Ελευθερίας» Ν.Πιερίας, που έχει ιδρυθεί εδώ και λίγους μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Φλόγα Ελευθερίας» πραγματοποίησε την τρίτη εκδήλωσή της, από τότε που ιδρύθηκε, οργανώνοντας συναυλία στήριξης των υγειονομικών σε αναστολή. Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία τού Σωματείου Εργαζομένων τού Νοσοκομείου Κατερίνης, το βράδυ τής Τετάρτης 31 Αυγούστου 2022, στο θεατράκι τού Πάρκου Κατερίνης.

Πολίτες τής Κατερίνης, αλλά όχι μόνο, βρέθηκαν στις κερκίδες τού ανοιχτού θεάτρου, χειροκρότησαν θερμά την πρωτοβουλία τής «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» (πρωτοβουλία όπως παρουσιάσθηκε κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε η Ανδρεάνα Μασιάλα, εκπρόσωπος τής «ΦΛΟΓΑΣ»), ενώ καταχειροκρότησαν και την υγειονομικό σε αναστολή, Νόπη Σιδηροπούλου, που επίσης χαιρέτισε την εκδήλωση. Κατά κύριο λόγο όμως έδειξαν την αγάπη τους στους εθελοντές μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης (ορχήστρα και χορωδία) που ψυχαγώγησαν, με την αληθή έννοια του όρου, το κοινό. Και βεβαίως, οι πολίτες έδωσαν και χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν και θα αποδοθούν στους υγειονομικούς σε αναστολή, ως μία συνεισφορά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών του καθημερινού τους αγώνα.

Το τελευταίο μέρος τής εκδήλωσης ήταν και το πιο ενθουσιώδες. Το μικρό παραδοσιακό μουσικό σχήμα υπό τον Γ.-Δ. Τσιρίμπαση ξεσήκωσε το κοινό. Πολίτες, εγκατέλειψαν τις κερκίδες και μπήκαν στο χοροστάσι τού θεάτρου, χόρεψαν με την ψυχή τους τα παραδοσιακά τραγούδια που παρουσιάστηκαν από το εν λόγω σχήμα. Εκεί ολοκληρώθηκε και η εκδήλωση.

Στη συναυλία έδωσαν το «παρών», οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σάκης Γκούνας και Ασημίνα Πούλιου, καθώς επίσης και η Τοπική Σύμβουλος Δ.Κατερίνης Νόπη Βαρυτιμίδου.

 

Ανδρεάνα Μασιάλα: «Στηρίζουμε έμπρακτα

τους υγειονομικούς σε αναστολή οι οποίοι

αδικούνται εδώ και έναν χρόνο»!

 

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό τής ΑνδρεάναςΜασιάλα, ψυχολόγου και μέλους τής συντονιστικής ομάδας «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Ολόκληρος ο χαιρετισμός τής κ. Μασιάλα έχει ως εξής:

 

«Καλησπέρα σας.

Σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ απόψε, στην 3η κατά σειρά εκδήλωση που η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας διοργανώνει από την αρχή της σύστασής της, τον Δεκέμβριο 2021.

Τόσο η σύσταση της «ΦΛΟΓΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας όσο και η δραστηριοποίησή της αποσκοπούν στη συσπείρωση και στην ευαισθητοποίηση όλων μας, όλων των συμπολιτών, εναντίον της υποχρεωτικότητας των επιβαλλόμενων υγειονομικών πράξεων, που πλήττουν τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, επιδιώκουν να περιθωριοποιήσουν κοινωνικά τους ανθρώπους και να τους διαχωρίσουν σε πολίτες δύο κατηγοριών.

Η «ΦΛΟΓΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» Πιερίας επιδιώκει την αφύπνιση όλων μας για την έκπτωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας που επιχειρείται τα τελευταία 2 και πλέον χρόνια, για την έκπτωση της προσωπικής μας αυτοδιάθεσης και αξιοπρέπειας, για την έκπτωση των δικαιωμάτων στην ελεύθερη κυκλοφορία, στην περίθαλψη, στην εκπαίδευση αλλά και στην εργασία, αγγίζοντας, σε αυτή την τελευταία περίπτωση, την ίδια τη δυνατότητα της επιβίωσης.

Όλα αυτά τα δικαιώματα και οι ελευθερίες κατακυρώνονται στον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας των πολιτών που είναι το Σύνταγμά μας.

Για πρώτη φορά το δικαίωμα στη μη συναίνεση μιας πράξης αγνοήθηκε και αποκαθηλώθηκαν ελευθερίες και δικαιώματα κατά παρέκκλιση της νομιμότητας. Δεν πρέπει, όμως, να αποκαθηλωθούν στη συνείδησή μας, στη σκέψη μας και στον καθημερινό μας βίο. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και γι’ αυτό είμαστε εδώ σήμερα.

Όλοι εμείς, λοιπόν, που συναντηθήκαμε απόψε, στηρίζουμε έμπρακτα την ομάδα των συμπολιτών μας, υγειονομικών σε αναστολή, καθώς και των οικογενειών τους, που γίνανε μπροστάρηδες, βρέθηκαν κι εξακολουθούν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα ένα χρόνο τώρα με την ανώφελη, άδικη, καταχρηστική, κατάφωρη και εκβιαστική αποστέρηση του δικαιώματος στην εργασία τους και, κατά συνέπεια, στην αξιοπρεπή διαβίωση ακόμη και στην επιβίωση.

Είναι οι άνθρωποι που η προσωπική τους αντίσταση εξισώνεται με τον αγώνα για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων μας. Και εμείς τους οφείλουμε κοινωνική αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή μας.

Εκτός από το να τους δώσουμε βήμα στη συνέχεια, η συγκέντρωση για την οικονομική ενίσχυση προς τους πληττόμενους υγειονομικούς και προς τις οικογένειές τους είναι το ελάχιστο που επιχειρούμε και προσδοκούμε σήμερα με την επίδειξη αλληλεγγύης από όλους σας. Στην είσοδο του χώρου υπάρχει το κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για όσους από εσάς επιθυμείτε να συνεισφέρετε.

Προτού, όμως, καλέσουμε στο βήμα μία κύρια, υγειονομική υπάλληλο σε αναστολή, θα θέλαμε με ιδιαίτερη χαρά να ευχαριστήσουμε τους συντελεστές, μικρούς και μεγάλους, του καλλιτεχνικού μέρους αυτής της εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά.

Πρόκειται για το Παραδοσιακό Σύνολο του Μουσικού Σχολείου της πόλης μας που προετοίμασαν το μουσικό τους πρόγραμμα υπό τη δ/νση του μαέστρου κ.Τσορμπατζίδη Λάζαρου και θα μας ταξιδέψουν στους δρόμους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής».

 

Δεκαοκτώ οι χορηγοί τής εκδήλωσης!

 

«Τέλος, ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλουμε στους χορηγούς της εκδήλωσης που με θέρμη και ενθουσιασμό στηρίξανε τον σκοπό της εκδήλωσης με την οικονομική ή την υλική τους προσφορά», είπε η κ. Μασιάλα, αναφέροντάς τους ονομαστικά.

Οι χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εξής:

 

1) Πιτσαρία WhiteCorner.

 

2) H Παραδοσιακή Ολύμπου.

 

3) Ταμάμα Χριστίνα, Λογίστρια-Ασφαλίστρια.

 

4) ΓΚΟΥΝΑΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ανάπτυξης.

 

5) Τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ.

 

6) ΑνανιάδηςΚων/νος, κλειδιά, επιγραφές.

 

7) Γιουμίδης Σάββας, συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων.

 

8) Παπαδοπούλου Ελευθερία, υποθέσεις γερμανικών.

 

9) Σιβρίδου Δέσποινα, Προϊόντα Αλόης για όλη την οικογένεια.

 

10) TatooSkinCustoms.

 

11) Η καφετέρια «boutique», Τσιφοδήμος Μιχάλης.

 

12) «Premium Car Motor Rentals», Γκούνας, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

 

13) Γεωργούλης Αθανάσιος, έπιπλα και δομικά υλικά.

 

14) Σταμκόπουλος-Χατζηδημητρίου, αρτοπαρασκευαστές.

 

15) Το καφέ GENTLE.

 

16) Το ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ «Παναγιωτής».

 

17) Κουμή Ειρήνη, «personaltrainer».

 

18) Ο Σύλλογος Διαβητικών Πιερίας.

 

Στη συνέχεια εκλήθη στο βήμα η κ. Σιδηροπούλου Νόπη, υγειονομική υπάλληλος σε αναστολή, για να απευθύνει ένα χαιρετισμό.

 

Νόπη Σιδηροπούλου: «Σας ευχαριστούμε

που στεκόσαστε δίπλα μας σ’ αυτόν τον διωγμό.

Δεν μας λύγισαν, δεν θα μας λυγίσουν»!

 

Όταν ανέβηκε στο βήμα η υγειονομικός σε αναστολή, Νόπη Σιδηροπούλου, είπε σκληρές αλήθειες, γι’ αυτό και καταχειροκροτήθηκε. Ολόκληρος ο χαιρετισμός της έχει ως εξής:

 

«Καλησπέρα σας.

Μαύρη επέτειος, για εμάς, αύριο (1/9/2022).

Ένας χρόνος αναστολή εργασίας, ένας χρόνος καταστολή της ζωής. Ένας χρόνος με περιορισμούς, με πρόστιμα σε ηλικιωμένους και μαγαζιά.

Όλα ξεκίνησαν με την ψήφιση ενός νόμου, πέρσι τον Ιούλιο, που αφορούσε μια συγκεκριμένη εργασιακή ομάδα, αυτή των υγειονομικών σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές, ιδιώτες γιατρούς, δήμους, «βοήθεια στο σπίτι» αλλά και εργαζόμενους σε κλειστές δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων καθώς και τους ωφελούμενους κλειστών δομών και δομών ΑΜΕΑ.

Η αντίδραση μας κατά της υποχρεωτικότητας έγινε ενστικτωδώς.

Θέλαμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στο αυτεξούσιο και στην αυτοδιάθεση.

Πρώτοι βγήκαν σε αναστολή οι εργαζόμενοι από το «βοήθεια στο σπίτι» και στις δομές, στις 16 Αυγούστου 2021.

Ακολουθήσαμε εμείς των δημόσιων νοσοκομείων και οι ιδιώτες γιατροί.

30.000 εργαζόμενοι χωρίς εργασία, χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαίωμα να εργαστούμε πουθενά. Καταδικασμένοι σε θάνατο δια της πείνας.

Ένας χρόνος αγώνων κατά μιας απόφασης άκρως αντισυνταγματικής, που καταστρατήγησε πολλούς άλλους νόμους και δικαιώματα, π.χ. το δικαίωμα στην εργασία.

Εξάλλου, το έλεγε και ο ίδιος ο νόμος «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».

Αργότερα, είδαμε να χάνονται ελευθερίες και δικαιώματα όλων.

Τώρα που πλέον δεν ισχύουν μέτρα και περιορισμοί λόγω του τουρισμού, εμείς παραμένουμε εκτός νοσοκομείων, εντελώς τιμωρητικά.

Αφού τα νοσοκομεία μας έχουν ανάγκη, γιατί εμείς δεν είμαστε μέσα να βοηθάμε το συνάνθρωπο αλλά είμαστε έξω περιμένοντας ελεημοσύνη σαν κοινοί ζητιάνοι;

Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, γιατί δείχνει ότι η κοινωνία μας ακόμη είναι αλληλέγγυα προς τους συμπολίτες της και πολύ είναι οι αλληλέγγυοι συνάνθρωποί μας που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας.

Θέλω, από καρδιάς, να σας ευχαριστήσω που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα αυτό. Που σταθήκατε και στέκεστε δίπλα μας. Καθώς και όλους όσοι μας βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα.

Δεν μας λύγισαν, δεν θα μας λυγίσουν!

Τώρα, περισσοτέρο από ποτέ, τουλάχιστον με αυτά που λένε, η πανδημία τείνει να τελειώσει. Έρχονται όμως πιο δύσκολα πράγματα, όπως κλιματική αλλαγή,η ενεργειακή κρίση, η επισιτιστική κρίση. Και αυτά, μας αφορούν όλους!!!

Σας θέλουμε δίπλα μας!

Σας ευχαριστούμε».

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.