Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο

Χατζηχριστοδούλου: “Δυσάρεστες οι εξελίξεις στην επιχειρηματική κοινότητα αν δεν επιδοτηθεί η ενέργεια κατά 50%”

Τσακαλώτος: “Η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο στο θέμα του ενεργειακού κόστους”

Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου 2022 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Τσακαλώτου στην Πιερία, με την παρουσία του ΓΓ του Επιμελητηρίου Θανάση Κόκκινου, της βουλευτή Πιερίας Μπέττυς Σκούφα και στελεχών της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου περιέγραψε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης η οποία, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηχριστοδούλου, απειλεί-σε πολλές περιπτώσεις-ακόμη και τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων.

 

“Αν δεν επιδοτηθεί άμεσα η ενέργεια τουλάχιστον κατά 50% πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ δυσάρεστες. Ούτε πολιτική κάνουμε, ούτε θέλουμε να υπερβάλουμε αλλά να γνωρίζετε ότι η επιμελητηριακή κοινότητα είναι πολύ αναστατωμένη. Και ως αξιωματική αντιπολίτευση έχετε υποχρέωση να στηρίξετε με συγκεκριμένες προτάσεις την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε αυτές”, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Τόνισε δε, ότι καθοριστικό ρόλο καλείται να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία, όπως είπε, δε στήριξε, όσο θα έπρεπε, την Ελλάδα.

 

Επίσης, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο ΓΓ του Επιμελητηρίου, αναφέρθηκαν στην επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, σημειώνοντας ότι το Επιμελητήριο Πιερίας έχει καταθέσει στο Υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ήδη από την εποχή της θητείας του κ. Τσακαλώτου.

 

“Η κυβέρνησης φαίνεται ότι πιάστηκε στον ύπνο στο θέμα του ενεργειακού κόστους και είναι πολλά αυτά που θα μπορούσε να κάνει”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος. Αναφερόμενος στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σημείωσε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι το Ταμείο Ανάκαμψης  ωστόσο η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν προτίθεται να το αξιοποιήσει για να τις ενισχύσει.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Χατζηχριστοδούλου προσέφερε στον κ. Τσακαλώτο τον Οδηγό Εξωστρέφειας των Επιχειρήσεων.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ