Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση της βουλευτού Άννας Μάνη με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας

Επί τάπητος τα υπαρκτά προβλήματα των καρκινοπαθών

 

Σε μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μάνη, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για την καθημερινότητα των πασχόντων, όπως αυτό των φαρμάκων, της δυνατότητας αξιοποίησης της εξατομικευμένης ιατρικής και της καταπολέμησης της γραφειοκρατία που πολλές φορές ταλαιπωρεί πάσχοντες και συγγενικά τους πρόσωπα.

 

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η ανάγκη για την ενημέρωση και κυρίως την πρόληψη σχετικά με τη νόσο, στόχο στον οποίο μπορεί να συμβάλει και η σύσταση Εθνικού Μητρώου Νεοπλασιών. Θέση και της κ. Μάνη είναι πως η πρόληψη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών του καρκίνου και είναι ένα «στοίχημα» που πρέπει ως οργανωμένη πολιτεία να κερδίσουμε σε συνδυασμό με την βελτίωση των νοσοκομειακών υποδομών μας .

Η κυρία Μάνη δεσμεύτηκε για τη συνεχή στήριξη, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, προέβη ήδη στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος των καρκινοπαθών, καθώς μετά την ψήφιση σχετικής διάταξης, οι καρκινοπαθείς θα μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα τους από φαρμακείο της επιλογής τους.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.