Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση της Μπ. Σκούφα με παραγωγούς λαϊκών αγορών – Όχι σε ιδιώτες και εταιρείες η διαχείριση των λαϊκών αγορών

Με τους παραγωγούς κι εμπόρους βιοτεχνικών ειδών λαϊκών αγορών της Πιερίας συναντήθηκε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέττυ Σκούφα, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που «ρυθμίζει» θέματα λαϊκών αγορών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού ουσιαστικά ανοίγει το παράθυρο για τους ιδιώτες στη διαχείριση των λαϊκών αγορών και τις εταιρίες, δίνοντας στις τελευταίες τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις εντός των χώρων της λαϊκής.

Η κ. Σκούφα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Πιερίας κ. Νίκο Παπανικολάου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Επεξεργασμένων Τροφίμων Ν. Πιερίας κ. Λεωνίδα Βουλγάρογλου και τον Εκπρόσωπο του Σωματείου Επαγγελμάτων Πωλητών βιομηχανικών ειδώνλαϊκών αγορών Ν. Πιερίας κ. Βασίλη Ταξόπουλο.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συζήτησαν με την βουλευτή Πιερίας τις συνέπειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στον κλάδο, καθώς παραδίδει επι της ουσίας τα κλειδιά των λαϊκών σε ιδιώτες και επιτρέπει σε εταιρίες να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής. Επιπλέον καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών βγάζοντας εκτός, τους εκπροσώπους των παραγωγών από τις όποιες αποφάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πιερίας κ. Παπανικολάου το αίτημα είναι ένα, η απόσυρση του νομοσχεδίου, αφού με αυτό «ξεπληρώνουν γραμμάτια» , όπως είχε χαρακτηριστικά.

Από τη πλευρά της η κα Σκούφα συντάχθηκε στο πλευρό των παραγωγών και στο δίκαιο αίτημά τους, να ξεκινήσει η συζήτηση από μηδενική βάση. Όπως χαρακτηριστικά είπε, το σύνθημα «τα πουλάμε όλα» βρίσκει και εδώ την εφαρμογή του, ανοίγοντας την πόρτα στους ιδιώτες και στις εταιρίες για να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα: την εξαφάνιση των μικρών παραγωγών και κατ΄ επέκταση των ποιοτικών και συνάμα φθηνών προϊόντων των παραγωγών μας. «Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και για μια φορά να στηρίξει τους παραγωγούς και όχι τους «φίλους» της», κατέληξε η κα Σκούφα.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ