Μενού Κλείσιμο

Συνάντηση Ηλ. Χατζηχριστοδούλου και Β. Γερολιόλιου με θέμα τον Όλυμπο

Με τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με την «αξιοποίηση» του Ολύμπου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Δίου-Ολύμπου, εκτός από τον πρόεδρο του ΕΒΕ, παρόντες ήταν η Α’ Αντιπρόεδρος Ματούλα Βελώνη, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Πεϊδης, καθώς και η επόπτρια Χάιδω Παπαχατζή

Κύριο θέμα της συζήτησης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕ, ήταν η αξιοποίηση και η ανάπτυξη του Ολύμπιου ορεινού όγκου. Διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και αποφασίστηκε η κατάρτιση ενός «οδικού χάρτη» με τελικό προορισμό «την πολυπόθητη και επί πολλά έτη αναμενόμενη αναπτυξιακή αξιοποίησή του»

Σύμφωνα με το ΕΒΕ, το πρώτο βήμα θα πραγματοποιηθεί με την αρχική μελέτη, η οποία θα υλοποιηθεί με πρωτοβουλία και έξοδα του Επιμελητηρίου Πιερίας και θα αποτελέσει τη βάση όλων των υπολοίπων μελετών και εργασιών που θα ακολουθήσουν, μέχρι την επίτευξη του τελικού στόχου, που δεν είναι άλλος από την αποδοτική και αειφόρο ανάπτυξη του Πιερικού Ολύμπου.

Επιπλέον καθορίστηκε ο συγκεκριμένος χώρος επί του οποίου θα τοποθετηθεί ο ψηφιακός διαδραστικός σταθμός (infokiosk), προσφορά του Επιμελητηρίου προς το Δήμο Δίου – Ολύμπου, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Το Επιμελητήριο Πιερίας δεσμεύεται να συνεχίσει τις αναπτυξιακές του προσπάθειες παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία και στην κοινωνία, καταλήγει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ