Μενού Κλείσιμο

ΣΥΝ-ΘΕΣΗ για 2η χρονιά!

Η δράση προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης υλοποιείται 23 με 25 Νοεμβρίου

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Κατερίνης διοργανώνει τη «ΣΥΝ-ΘΕΣΗ, την Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου» για την τοπική νεολαία. Βασική διαφοροποίηση από το περσινό συνέδιο, η μετατόπιση της ημερομηνίας, κατά την οποία η νεολαία της περιοχής μας, καλείται να «συν-θέσει». Φέτος οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν 23 με 25 Νοεμβρίου

Ο χώρος συνάντησης, παραμένει το Δημαρχείο της πόλης, με κάποιες μέρες ωστόσο να φιλοξενούνται συνεδριάσεις και στην Αστική Σχολή Κατερίνης. Παρ’ όλα αυτά και με άξονες την ίδια δυναμικότητα και διάθεση, αλλά και διανθίζοντας παράλληλα τη δράση με ανανεωμένες ιδέες και θέματα προς συζήτηση, οι συμμετέχοντες της ΣΥΝ-ΘΕΣΗ, θα κληθούν να επιχειρηματολογήσουν για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία στην οποία ζουν και εν γένει να πολιτικοποιηθούν.
Χωρισμένοι σε δημοτικές παρατάξεις και ακολουθώντας τους κανονισμούς ενός πραγματικού δημοτικού συμβουλίου, οι δημότες της νέας γενιάς-από μαθητές Λυκείου έως νέοι ηλικίας 23 χρονών- θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης ενός Δήμου, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν αποφάσεις σε θεωρητικό επίπεδο, οι οποίες άπτονται της ατζέντας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιλέγοντας από μια γκάμα θεμάτων που αποτελούν ουσιαστικούς προβληματισμούς προς επίλυση, όπως η τοποθέτηση Info Kiosks σε τουριστικά σημεία, το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Ολυμπιακής Ακτής ή οι πολιτιστικές δράσεις με πρόσφυγες σε συνεργασία με ΜΚΟ, τα μέλη που απαρτίζουν τις τρεις επιτροπές (Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων αντίστοιχα) θα επιχειρήσουν τη διαμόρφωση μιας λογικής τοποθέτησης επί των ζητημάτων έχοντας πάντα στέρεα επιχειρήματα.
Πέραν όμως της πολιτικοποίησης και ενημέρωσης για τα όργανα του Δήμου, θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις για μια πιο σφαιρική δραστηριοποίηση και αφύπνιση των νέων.
Οι ενδιαφερόμενοι νέοι, μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe-o9AXNP_1m6NTsecoCznus-SxQ_cXGHmrUcp-XELrgNz_Wg/viewform

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ