Μενού Κλείσιμο

 Σύμπραξη με δράσεις και αποτελέσματα

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις δράσεις της

Ο πρώην Υφυπουργός Γεωργίας και Πρόεδρος Κωνσταντίνος Κιλτίδης και η Διαχειριστική Επιτροπή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας|ΑΣΠΚΜ, παρουσίασαν τις δράσεις της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της ΠΚΜ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Θεοφάνη Παπά, πρώην Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας. Όλοι στην ΑΣΠΚΜ αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή του κ. Παπά στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της Σύμπραξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΣΠΚΜ Κώστας Κιλτίδης επεσήμανε ότι η Σύμπραξη αποσκοπεί στο να συνθέσει τον πρωτογενή τομέα, τον μεταποιητικό τομέα και να εστιάσει στην προώθηση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, ενισχύοντας την τοπική γαστρονομική ταυτότητα και τον γαστροτουρισμό. Η συμπόρευση με τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα Προϊόντα Μακεδονικής Γης και την Μακεδονική Κουζίνα, υποστηριζόμενες από το στελεχιακό δυναμικό των 18 εταίρων μας (ΑΠΘ, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ κ.ά), εγγυώνται αποτελέσματα υψηλών σκοπών και στόχων.

Βασική επιδίωξη της ΑΣΠΚΜ είναι διεκδίκηση και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης της εκπαίδευσης, παραγωγής, τυποποίησης-μεταποίησης και προώθησης στον αγροδιατροφικό τομέα. Όπως χαρακτηριστικά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020 | NEXTFOOD : Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του Αγροδιατροφικού Τομέα, στο οποίο συμμετέχει μαζί με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιπλέον 16 εταίρους από 13 χώρες και τρεις ηπείρους.

Ο Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Στρατηγικών project της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παρουσίασε τo έργο NextFood που αφορά ένα νέο μοντέλο παροχής γεωργικών γνώσεων με βιωματική μάθηση/action learning model, το οποίο δίνει έμφαση στη γνώση των αγροτών και στη σημασία της δημιουργίας συνεργειών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του γεωργικού τομέα, ώστε να τονιστεί η αειφορική διάσταση στην οποία πρέπει να στραφεί η αγροτική παραγωγή.

Η εκκίνηση του θεσμού των Συνεργαζόμενων Μελών και η “Επίδοση Βεβαιώσεων στα Συνεργαζόμενα Μέλη” πρωτοστάτησε στην εκδήλωση, όπου γνωστοί επιχειρηματίες του κλάδου παρέλαβαν τις βεβαιώσεις συνεργασίας.

Κατόπιν ακολούθησε γεύμα, το οποίο κατά γενική ομολογία σηματοδοτούσε την ταυτότητα της μακεδονικής γαστρονομίας, με προϊόντα από την μακεδονική γη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ