Μενού Κλείσιμο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σωματεία και επιτροπές αγώνα στην Κατερίνη, απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σωματεία και επιτροπές αγώνα στην Κατερίνη, απαιτώντας την κατάργηση του τερατουργήματος του Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων. Από το βήμα της συγκέντρωσης ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, τόνισε πως οι συνταξιούχοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους και πως μαζί με τα εργατικά σωματεία θα παλέψουν για να καταργήσουν στην πράξη τον νόμο Χατζηδάκη, όπως έγινε και στο παρελθόν με άλλους νόμους που επιδιώξανε να βάλουνε στο χέρι τα συνδικάτα.

Την αλληλεγγύη των σωματείων στον αγώνα των εργαζομένων στο γκέτο της COSCO, όπου έχασε τη ζωή του ένας εργάτης εξ αιτίας των συνθηκών γαλέρας που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, μετέφερε η πρόεδρος του ΣΙΥΝΠ “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” , Στέλλα Νικολάου, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι έτσι ώστε να οικοδομηθεί μέτωπο αγώνα ενάντια στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου που διαχρονικά έχουν βάλει στο στόχαστρο τα εργασιακά μας δικαιώματα και ταυτόχρονα επιδιώκουν να βάλουν το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο.

Έπειτα από τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους  δρόμους της Κατερίνης, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές ενώσανε τη φωνή τους ενάντια στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, απαιτώντας δουλειά, μόρφωση, υγεία και ζωή στο ύψος της σύγχρονης εποχής.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ