Μενού Κλείσιμο

Συλλαλητήριο με Δεσπότη και Δήμαρχο

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίας

Να συμμετάσχουν και μάλιστα ενεργά στο συλλαλτηρήριο για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας που διοργανώνεται την Τετάρτη (και) στην Κατερίνη, συναποφάσισαν ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος και ο δήμαρχος Σάββας Χιονίδης.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Μητροπολίτη με τον δήμαρχο, όπου είχαν την ευκαιρία (μέσω τηλεδιάσκεψης) να συνομιλήσουν και να ενημερωθούν για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων από τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα Μιχάλη Πατσίκα

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση του Συλλαλητηρίου την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 19:30 στην Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Κατερίνης και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.

Όπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της Μητρόπολης, «όσοι Φορείς, Σύλλογοι κ.λπ. επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο μπορούν να το δηλώσουν στην Αστική Σχολή (παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο) οδός Ειρήνης, ή στο τηλέφωνο 23510 47445, ώρες 09:00-14:00. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων θα εκφωνηθεί κατά το Συλλαλητήριο.»

Από τις πρώτες ενδείξεις και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μητρόπολης, «διαφαίνεται αθρόα συμμετοχή των Πιεριέων, προκειμένου να δοθεί σαφές μήνυμα της κοινής γνώμης υπέρ απαλείψεως του ονόματος της Μακεδονίας ή παραγώγων του στο όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ