Μενού Κλείσιμο

Συγκριτική Ανάλυση Κρίσεων Φώκλαντ και Ιμίων

Ο Αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος τη Δευτέρα στη Σχολή Γονέων

Ο Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος θα είναι ο επίσημος ομιλητής την Δευτέρα  29 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Συγκριτική Ανάλυση Κρίσεων Φώκλαντ και Ιμίων»

Ο κ. Μαρτζούκος θα αναλύσει τις διακρατικές κρίσεις άμυνας και ασφάλειας οι οποίες αποτελούν σύνθετο φαινόμενο σημαντικού ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι ο τρόπος χειρισμού τους επιδρά τόσο στα συμφέροντα των εμπλεκομένων κρατών όσο και στις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις. Βάσει του ιστορικού παρελθόντος καθώς και των σημερινών εξελίξεων στην περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος, η Ελλάς οφείλει να αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στον εν λόγω τομέα.

Οι περιπτώσεις των κρίσεων των νήσων Φώκλαντ (1982) και των Ιμίων (1996), παρουσιάζουν ενδιαφέρουσες ομοιότητες και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσες διαφορές οι οποίες οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα. Της εξετάσεως των δύο αυτών περιπτώσεων θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή στην θεωρία και πράξη του χειρισμού κρίσεων, ως απαραίτητο σχετικό υπόβαθρο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ