Μενού Κλείσιμο

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πιερίας: «Οι ζωές μας και η υγεία αξίζουν, δεν κοστίζουν»

Ανοιχτή επιστολή έκκληση κάνει η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του Νοσοκομείου Κατερίνης. Το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει πως «οι ζωές μας και η υγεία αξίζουν, δεν κοστίζουν»

Αναλυτικά στην επιστολή – έκκληση αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες η πανδημία πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Πιερία.

Οι αριθμοί είναι γνωστοί, τόσο σε κρούσματα, όσο και σε απώλειες συνανθρώπων μας. Το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι σ’ αυτό έχουν υπερβεί τα όριά τους.

Οι κλίνες ΜΕΘ, αλλά και οι κοινές κλίνες στην μονάδα Covid είναι πλήρεις.

Διακομιδές ασθενών γίνονται σε νοσοκομεία άλλων πόλεων της χώρας, ενώ πολλοί συμπολίτες μας νοσούν αποκλεισμένοι στα σπίτια τους. Κάποιοι από αυτούς καταλήγουν χωρίς βοήθεια ουσιαστική, αφού δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας -με το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων- ούτε κάποια σοβαρή εξωνοσοκομειακή φροντίδα.

Αυτή την κρίσιμη ώρα και με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στην Κατερίνη, κάνουμε έκκληση σε όλους όσοι έχουν θέσεις ευθύνης να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν:

-Ενίσχυση του νοσοκομείου μας με γιατρούς και νοσηλευτές

-Μέσα ατομικής προστασίας για το προσωπικό

-Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΠΥΥ

-Επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας

Οι ζωές μας και η υγεία αξίζουν, δεν κοστίζουν.

Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι, Εκκλησία της Πιερίας, Επιμελητήριο, Εργατικό Κέντρο, κύριε Διοικητή του Νοσοκομείου, οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν υπάρχει περιθώριο για τίποτε άλλο, πέρα από τη συμβολή όλων σ’ αυτήν την μάχη.

Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά όλες τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας και οι έλεγχοι να είναι συνεχείς.

Τώρα κρινόμαστε όλοι από τη στάση μας και τη δράση μας

Και μόνο με τη συντονισμένη δράση μας μπορούμε να νικήσουμε.»

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ