Μενού Κλείσιμο

Σχολείο Τουρισμού OnTour, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Σχολείο Τουρισμού OnTour, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Δεύτερη φορά στον Όλυμπο

Στις 8 και 9 Απριλίου θα διοργανωθεί το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ, στο ξενοδοχείο Sentido Mediterranean Village.

Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξιδεικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.

Έπειτα από την περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Σχολείου Τουρισμού OnTour με περισσότερους από 216 συμμετέχοντες, 24 εθελοντές, πληθώρα θεματολογιών από 8 εξειδικευμένους ομιλητές του τουριστικού τομέα, αλλά και ένα εξειδικευμένο εργαστήριο, ανανεώνεται το ραντεβού για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Το 2ο Σχολείο Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ, έρχεται με νέες ιδέες και θεματολογίες, επιδιώκοντας μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όσους άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας.

Τις δύο ημέρες του Σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.

Τις ομιλίες του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν πάνω από 300 συμμετέχοντες, ενώ τα δυο workshops της δεύτερης ημέρας, επίσης δωρεάν, έως και 25 συμμετέχοντες στο καθένα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour ΟΛΥΜΠΟΥ, έχει αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, μέσω της κυρίας Ευαγγελίας Ξυπτερά, Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ. καθώς και μέσω του κυρίου Ηρακλή Τσιτλακίδη, Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ Εθνικοί Υποστηρικτές είναι η Effect Communication και η Ε-Survey.

Τι είναι το Σχολείο Τουρισμού OnTour

 Το Σχολείο Τουρισμού OnTour δημιουργήθηκε μέσα από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και τον εκπαιδευτικό του πυλώνα το SETE Training και το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Είναι μία εκπαιδευτική εκδήλωση, διάρκειας μίας ή δύο ημερών, με αποκλειστικά τουριστική θεματολογία που στόχο έχει να υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός είναι μέσα από τη διοργάνωση των Σχολείων να εκπροσωπηθούν μία πληθώρα αξιών που έχουν ανάγκη να αναδείξουν οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες και μέσα από το πρίσμα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, να αναδειχθούν η προσφορά, ο εθελοντισμός, οι συνέργειες, η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, και άλλες, ακολουθώντας το παράδειγμα και τη φιλοσοφία του αντίστοιχου σχολείου της Καλαμάτας.

 Το Σχολείο Τουρισμού OnTour ευελπιστεί στο να εμπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς και άτομα, να προσελκύσει δυναμικούς ομιλητές του κλάδου που έχουν να προσφέρουν νέες ιδέες και επικαιροποιημένεςγνώσεις και να δώσει κίνητρο και γνώση σε όσους ασχολούνται άμεσά ή έμμεσα με τον τουριστικό κλάδο της χώρας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και την ανάδειξη του.

 Η λειτουργία του, βασίζεται στον εθελοντικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα όλων των μερών του (οργανωτική ομάδα, ομιλητές, λοιπό ανθρώπινο δυναμικό, συνεργαζόμενες επιχειρήσεις). Βάσει αυτής της φιλοσοφίας η συμμετοχή του κοινού είναι ανοικτή και χωρίς κανένα κόστος.

Πως διοργανώνεται ένα Σχολείο Τουρισμού

 To Σχολείο Τουρισμού OnTour θα υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κατόπιν έγκρισης αιτήματος από εκπρόσωπο της περιοχής. Ο εκπρόσωπος αυτός ονομάζεται Local Ambassador και είναι ο επίσημος Project Manager για το συγκεκριμένο Σχολείο Τουρισμού OnTour. Η εκδήλωση έχει προκαθορισμένες ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές, ενώ η διάρκεια, καθώς και η θεματολογία της, θα διαφέρουν ανάλογα με την επανάληψη της διοργάνωσης στην συγκεκριμένη περιοχή Οι όροι και προϋποθέσεις διοργάνωσης Σχολείου Τουρισμού OnTour, θα υπογράφονται σε ένα Μνημόνιο συνεργασίας (Memorandum of Understanding- Μ.Ο.U.) ανάμεσα στον Local Ambassador και την ομάδα συνδιοργάνωσης (ΙΝΣΕΤΕ και Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας).

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται αποκλειστικά με εποπτεία, καθοδήγηση, έλεγχο και επιμέλεια της ομάδας συνδιοργάνωσης.

Οι προϋποθέσεις της διοργάνωσης ενός Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι:

-Αίτηση διοργάνωσης Σχολείου Τουρισμού OnTour από τον εν δυνάμει Local Ambassador, Συνάντηση με την οργανωτική ομάδα κατά την οποία θα εξεταστεί η αίτηση και θα αποφασιστεί η δυνατότητα υλοποίησης, βάσει των προδιαγραφών του Σχολείου.

-Ανεύρεση ημερομηνίας υλοποίησης που να εξυπηρετεί τον Local Ambassador, την εν λόγω περιοχή και την ομάδα συνδιοργάνωσης. Σε περίπτωση που ο προγραμματισμένος αριθμός δράσεων έχει συμπληρωθεί, το αίτημα θα μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας για μελλοντική διοργάνωση.

-Η δυνατότητα υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Local Ambassador και των συνδιοργανωτώντου Σχολείου Τουρισμού OnTour.

 Από την καθημερινή εφημερίδα Πολιτεία (Κατερίνη, Πιερία)

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ