Μενού Κλείσιμο

Σχολείο με «χρυσές» εγκαταστάσεις!

Βραβείο «Education Leaders Awards» για το Δημοτικό Σχολείο Βροντούς

Σχολείο παράδειγμα αριστείας και κοινής προσπάθειας δασκάλων, γονιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών, χορηγών και μαθητών!

To «Χρυσό» βραβείο για τις άριστες κτηριακές του εγκαταστάσεις απέσπασε το Δημοτικό Σχολείο της Βροντούς στα Education Leaders Awards, σε μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στην Αθήνα.

Τα Education Leaders Awards για τρίτη συνεχή χρονιά, έχουν γίνει πλέον θεσμός επιβράβευσης καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε μια μεγάλη τελετή παρουσία της πρώην υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, προέδρου της κριτικής επιτροπής των βραβείων, του Δημάρχου Αθηναίων κου. Καμίνη, του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου παιδείας καθ. Θανάση Κυριαζή, του κου. Βασιλείου Δασκαλάκη, προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Κολλεγίων, καθηγητών πανεπιστημίου, πολλών ανθρώπων της εκπαίδευσης, διευθυντών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων, κολλεγίων, δημοσιογράφων, το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου της Βροντούς Δημήτριος Κορινιώτης.

Ο κ. Κορινιώτης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σχολικό Σύμβουλο Δρ. Νικόλαο Γραίκο, τους δασκάλους, τους γονείς, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την πρόεδρο Δήμητρα Τσαρτσιταλίδου, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Δίου-Ολύμπου και τον πρόεδρο της Σάκη Καλαϊτζή που ήταν παρών στην εκδήλωση, αλλά και τους μαθητές, «για την βοήθεια και τη στήριξη των προσπάθειων, αποτέλεσμα των οποίων είναι το βραβείο».

Το Δημοτικό Σχολείο της βροντούς αποτελεί ένα σχολείο κόσμημα με τις κτηριακές του εγκαταστάσεις να συναγωνίζονται αυτές ιδιωτικών σχολείων. Επιπλέον στο σχολείο εδώ και χρόνια λειτουργεί πρότυπος μαθητικός συνεταιρισμός που διαχειρίζεται το κυλικείο του Σχολείου, τα έσοδα του οποίου «επενδύονται» στις κτηριακές υποδομές και γενικά στις ανάγκες του σχολείου. Η μαθητική επιχείρηση ιδρύθηκε επί διευθυντού Βασίλη Τσιρώνη και συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του με τον προσωπικό αγώνα του διευθυντή και των δασκάλων του σχολείου.

«Το παράδειγμα του Σχολείου της Βροντούς είναι ένα παράδειγμα αριστείας και κοινής προσπάθειας, δασκάλων, γονιών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εθελοντών, χορηγών και μαθητών που πρέπει να βρει μιμητές σε όλη τη χώρα», δήλωσε το μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα.

«Η συμβολή όλων στο στοίχημα της εκπαίδευσης και της καινοτομίας είναι καίρια», ανέφερε η κα. Διαμαντοπούλου, ευχαριστώντας την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Δήμαρχο Αθηναίων κο. Καμίνη και τον πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής κο. Σάκη Καλαϊτζή.

Οι κοι. Κορινιώτης και Καλαϊτζής είχαν συνομιλία με την κα. Διαμαντοπούλου και της χάρησαν λεύκωμα του Ολύμπου.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ