Μενού Κλείσιμο

Στους συνεταιρισμούς κερασοπαραγωγών Ράχης η Μπέττυ Σκούφα

Τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς κερασοπαραγωγών της Ράχης επισκέφτηκε την Τρίτη η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, η οποία είχε συνάντηση με τους προέδρους των δυο συνεταιρισμών Δημήτριο Ντούρο και Κωνσταντίνο Μπίνια.

Η κ. Σκούφα, ενημερώθηκε για την φετινή παραγωγή, τα προβλήματα με την ακαρπία λόγω καιρικών συνθηκών και φέτος, που οδήγησαν σε μια πολύ μεγάλη μείωση της ποσότητας των κερασιών.

Η μείωση της παραγωγής, άρα και το σημαντικά μικρότερο εισόδημα απαιτούν άμεση παρέμβαση της πολιτείας γιατί η παραγωγή κερασιών είναι για πολλές οικογένειες της περιοχές το μοναδικό εισόδημα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα συνεργαστεί με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών ώστε να αποζημιωθούν έστω και με τα de minimis οι παραγωγοί.

Παράλληλα, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων ώστε να μπορούν οι συνεταιρισμοί να ανταποκριθούν και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά στις απαιτήσεις της αγοράς.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η πολιτεία, αλλά και οι δημοτικές αρχές διαχρονικά δεν στάθηκαν και δεν βοήθησαν όσο έπρεπε ούτε στον σχεδιασμό μιας εθνικής αγροτικής πολιτικής, αλλά και ακόμη περισσότερο στην κατασκευή έργων υποδομής που θα έδιναν την δυνατότητα άρδευσης ακόμη περισσότερων εκτάσεων για αποδοτικότερη εκμετάλλευσή τους με το λιγότερο δυνατό οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ