Μενού Κλείσιμο

Στόχος η καλύτερη δυνατή λύση

Συνάντηση των εργαζομένων του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου με τον βουλευτή Στέργιο Καστόρη, για το εργασιακό τους μέλλον

Τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης για επαρκή και μόνιμη στελέχωση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με αξιοποίηση της εμπειρίας των εργαζομένων αλλά και όλων των νόμιμων οδών υποστήριξής τους στη διαδικασία των προκηρύξεων για τις θέσεις εργασίας που θα ακολουθούσουν την ψήφιση του νόμου, μετέφερε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης στους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία των εργαζομένων, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη δυνατότητα συμμετοχής του υφιστάμενου προσωπικού στις νέες -μεταβατικές- προκηρύξεις θέσεων οκτάμηνης διάρκειας, που απαιτούνται για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των φορέων, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, που είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, αμέσως μετά τη λήξη του καθεστώτος του περιορισμού των προσλήψεων.

Ο κ. Καστόρης υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα υπέρ του θεσμού των ΦΔΠΠ και της μόνιμης στελέχωσής τους και είχε αντιταχθεί, τόσο στις προσλήψεις μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όσο και στο νόμο του 2013 με τον οποίο καταργούνταν και συγχωνεύονταν φορείς. Γι’ αυτό και προχωρά σήμερα στην ψήφιση νόμου που ισχυροποιεί τους ΦΔΠΠ και διασφαλίζει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων.

Όσο για τις εύλογες ανησυχίες των υφιστάμενων εργαζομένων για το μέλλον τους, ο βουλευτής τους διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο εξετάζει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, προκειμένου -με τρόπο νομικά αδιαμφισβήτητο- να μην πάει χαμένη η εμπειρία που έχουν αποκτήσει από την πολύχρονη (οι περισσότεροι εξ αυτών) υπηρεσία τους στους φορείς.

Δεσμεύτηκε δε να μεταφέρει, μαζί με τους άλλους δυο βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, στα αρμόδια Υπουργεία την εκτενή τεκμηρίωση του αιτήματός των εργαζομένων του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι εργαζόμενοι συμφωνούν ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ πέρα από την αγωνία για το δικό τους εργασιακό μέλλον, εξέφρασαν και την αγωνία τους για τις αρμοδιότητες που θα έχουν οι εργαζόμενοι στους νέους ισχυροποιημένους φορείς, ζητώντας τη διεύρυνση και τη θεσμική κατοχύρωσή τους για την καλύτερη προστασία των ευαίσθητων περιοχών.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ