Μενού Κλείσιμο

Στόχος η διεύρυνση της συνεργασίας

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Επιμελητήριο Πιερίας

Με τον Εμπορικό Ακόλουθο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Mehmet Serkan Burali, είχε συνάντηση στο Επιμελητήριο, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου καλωσορίζοντας τον κ. Burali, αναφέρθηκε στην γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μας καθώς στις επιχειρηματικές σχέσεις που υφίστανται ήδη μεταξύ επιχειρηματιών της Πιερίας και επιχειρηματιών της γειτονικής χώρας. Μίλησε διεξοδικά για τα προϊόντα που παράγει η Πιερία με ιδιαίτερη δυναμική στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού και γενικότερα στους τομείς που είναι πιθανή η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Αναφέρθηκε επίσης στις αποστολές που κατά καιρούς πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το εκεί αντίστοιχο Επιμελητήριο, όπως και στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών που υπογράφηκε στο Προξενείο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε την κατάργηση της βίζας τόσο για την ευκολότερη μετακίνηση επιχειρηματιών όσο και για την αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας, ενώ κλείνοντας ξέφρασε την πεποίθηση ότι: «οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν περιθώριο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών».

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Ακόλουθος κ. Mehmet Serkan Burali, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την υποδοχή, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, γιατί είμαστε γείτονες, οι σκέψεις μας ταιριάζουν και αυτός είναι ο σκοπός της επίσκεψής μας».

Και ο κ. Burali αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της χώρας του, αλλά και στο αρνητικό ισοζύγιο που υπάρχει και κυρίως στο θέμα της ενέργειας, καθώς και στο ότι το Τουρκικό κράτος προσπαθεί σιγά-σιγά, με επιδοτήσεις και φορολογικά κίνητρα στη βιομηχανία, στους αγρότες και κυρίως στην ενέργεια, να ισοσταθμίσει το ισοζύγιο ώστε να παράγονται προϊόντα και να μην εισάγονται.

Τέλος, πρότεινε στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, συνεργασία για την προώθηση του τουρισμού από την Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη.

Ο Εμπορικός Ακόλουθος συνοδευόταν από τον γραμματέα κ. Χαλίλογλου και στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ι. Πεϊδης και η Πρόεδρος του τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Πιερίας κα. Βίνα Φλογέρα.

Στη λήξη της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ