Μενού Κλείσιμο

Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

 Σε 24ωρη απεργία σήμερα (και) οι δάσκαλοι στην Πιερία

Στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με τον Σύλλογό τους, να απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης

Οι εκπαιδευτικοί απεργούν για την προάσπιση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας, αλλά και την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Στην ατζέντα των αιτημάτων τους το (διαχρονικό) αίτημα για άμεση πραγματοποίηση «μαζικών διορισμών» μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και για μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη

Επίσης, διεκδικούν αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα, καθώς και εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων.

Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων, μονίμων κι αναπληρωτών.

Εν των μεταξύ, σε ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας τονίζει πως ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων μονίμων και αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρει: Το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του στις 17/9/2018 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγγελία Δηνοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την “τιμωρητική” διάταξη της μη προσμέτρησης της προϋπηρεσίας για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε.

Το ΥΠΠΕΘ στην πράξη με την πολιτική που ακολουθεί ουσιαστικά είναι σαν να καθιστά «απαγορευτική» τη συνδικαλιστική δράση σε κάθε αναπληρωτή/αναπληρώτρια εκπ/κό, αφού  απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας, με αποτέλεσμα την κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης (δηλαδή έως και την πιθανή Μη πρόσληψη-ανεργία) στο μέλλον.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, χωρίς συνέπειες που καθιστούν απαγορευτική ουσιαστικά την ενασχόλησή τους με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας! Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει άμεσα και ξεκάθαρα θέση.

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών.

 Ίδιο καθεστώς για τις συνδικαλιστικές – άδειες και αποσπάσεις για τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ