Μενού Κλείσιμο

«Στοπ» στην αλιεία σε ποτάμια και λίμνες

Από σήμερα και έως 3 Ιουνίου 2018

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραποτάμους, χειμάρρους και στα υπόλοιπα ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας, ώστε να προστατευθεί η αναπαραγωγή των ιχθυοπληθυσμών.

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας, απαγορεύεται η ενάσκηση επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία της αναπαραγωγής των ιχθυοπληθυσμών αυτών, στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Στρυμόνα, Λουδία και Αγγίτη μέχρι τα όρια με το Νομό Δράμας (θυρόφραγμα οικισμού Συμβολής) και όλους τους παραπόταμους, χειμάρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από σήμερα (Παρασκευή 20 Απριλίου και ώρα 12 μ.μ.) μέχρι και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 12 μ.μ.

Οι αστυνομικές αρχές και οι δασικές υπηρεσίες έχουν την αρμοδιότητα τήρησης – εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης στην περιοχή αρμοδιότητάς των, ενώ οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν (για την Πιερία) από το Τμήμα Αλιείας της Π.Ε. Πιερίας  και στο τηλέφωνο 23513 51141

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ