Μενού Κλείσιμο

Στον ΣΕΒΕ ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Το 2020 να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της οικονομίας

«Το 2020 να σηματοδοτήσει την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και του Έθνους μας» ευχήθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, χαιρετίζοντας την πρώτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Εξαγωγέων για τη νέα χρονιά.

 

Απευθυνόμενος προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ, ο κ. Καράογλου έκανε ειδική αναφορά στην ανθεκτικότητα που επέδειξαν οι ελληνικές εξαγωγές τα χρόνια της κρίσης, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δυναμική που διαθέτει η χώρα μας.

«Τώρα που ο τροχός γυρίζει και η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται διαρκώς ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν τη δυναμική, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Η Κυβέρνηση πορεύεται βάσει ενός στρατηγικού σχεδίου που εστιάζει στις άμεσες ανάγκες και στις μακροπρόθεσμες προοπτικές του εξαγωγικού τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ισχυρές εξαγωγές συνεπάγονται ισχυρή τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Καράογλου, εξηγώντας πως το μοντέλο της «κλειστής» οικονομίας που ακολουθούσε η Ελλάδα τις προηγούμενες δεκαετίες και το οποίο βασιζόταν κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση, χωρίς να κοιτά πέρα από τις χώρες των Βαλκανίων, δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο κόσμο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.