Μενού Κλείσιμο

Στον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης η Μπέττυ Σκούφα

Επί τάπητος τα προβλήματα των αγροτών

 

Τα γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Κατερίνης επισκέφτηκε τη Δευτέρα η βουλευτής Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μπέττυ Σκούφα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γεώργιο Χαρισόπουλο και αγρότες μέλη του Συλλόγου.

 

Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία για επικαιροποίηση της καταγραφής προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τη νέα ΚΑΠ και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με την τυχόν επιβολή τής «εξωτερικής σύγκλισης» και της κοινοτικής επιδότησης ανά στρέμμα.

Ακόμα συζητήθηκαν προβλήματα που αφορούν στην τεράστια αργοπορία στην έκδοση συντάξεων αγροτών από τον ΕΦΚΑ.

Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα  που εντοπίστηκε είναι η έλλειψη επικοινωνίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεταξύ του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αγρότες που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης ή λαμβάνουν ήδη σύνταξη, να χρεώνονται με ασφαλιστικές εισφορές ή πληρωμή δόσεων ρύθμισης ως μη όφειλαν.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η αναγκαιότητα άμεσης επίσκεψης στον νομό του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πρώην υπουργού ΥΠΑΑΤ Σταύρο Αραχωβίτη, καθώς και της πρώην Υφυπουργού, υπεύθυνης για την Κτηνοτροφία και την Αλιεία, βουλευτή Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, προκειμένου να συζητηθούν συνολικά τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.