Συνδυασμός Ευθύνης Δήμου Δίου-Ολύμπου
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας ο Συνδυασμός Ευθύνης του Δήμου Δίου-Ολύμπου, αφού όπως τονίζει η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Μόχλα, η δημοτική αρχή «δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα» για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Όπως υποστηρίζει, «τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους δημιουργούν προβλήματα στην δημόσια υγεία και εικόνες ντροπής στους πολυάριθμους επισκέπτες του δήμου μας. Ο Δήμος μας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη με την χειρότερη εικόνα που θα μπορούσε να έχει ως παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός».
Η κ. Μόχλα σημειώνει πως η απάντηση που δίνει η δημοτική αρχή για το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πετρέλαιο για την κίνηση των απορριμματοφόρων.
«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν, ενώ πριν τέσσερις μήνες ήμασταν έτοιμοι να πετάξουμε από ιδίους πόρους 400 χιλ ευρώ για την ανάπλαση της οδού Αγ.Νικολάου στο Λιτόχωρο», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η κ. Μόχλα, απευθύνει (και δημόσια) προσωπικά ερώτημα στο δήμαρχο, σημειώνοντας πως «υπήρχαν λεφτά για έργα βιτρίνας κ Δημόπουλε και δεν υπάρχουν για την καθαριότητα; Υπήρχαν 950 χιλ το χρόνο για την ανάθεση της αποκομιδής στον ιδιώτη εργολάβο ο οποίος θα αναλάμβανε τις δύο από τις τρείς δημοτικές ενότητες Λιτοχώρου και Ανατολικού Ολύμπου και δεν υπάρχουν για την τροφοδότηση των απορριμματοφόρων με καύσιμα και ανανέωση του στόλου;
Καταλήγοντας ζητά απαντήσεις για το τί λείπει τελικά: «μετρητά, πιστώσεις, σύμβαση με προμηθευτή, απορριμματοφόρα, εργαζόμενοι καθαριότητας; Ποιος θα μας απαντήσει σε όλα αυτά και κυρίως ποιος θα απολογηθεί;»