Μενού Κλείσιμο

Στόχος να αποκτήσει η Πιερία υδατοδρόμιο τα επόμενα δύο χρόνια, δηλώνει ο Φώντας Μπαραλιάκος: Νομοσχέδιο με «ειδικό βάρος» για την Πιερία

«Προσωπικό όραμα» χαρακτήρισε ο Φώντας Μπαραλιάκος την δημιουργία υδατοδρομίου στην Πιερία, κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Υποδομών για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης υδατοδρομίων

 

Στη συζήτηση στη Βουλή για το σχέδιο Νόμου για τα Υδατοδρόμια τοποθετήθηκε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος. Όπως είπε κατά την ομιλία του, το νομοσχέδιο έχει «ειδικό βάρος» για το ίδιο καθώς, η επένδυση των υδατοδρομίων υπήρξε ένα προσωπικό όραμα για τον ίδιο, «από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε»

 

Στην αρχή της εισήγησής του ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε πως το νέο Νομοσχέδιο τοποθετεί την Ελλάδα στον διαρκώς και δυναμικά αναπτυσσόμενο πτητικό χάρτη των υδροπλάνων, τα οποία συγκεντρώνουν παγκόσμιο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Με τις νέες διατάξεις το πολυδαίδαλο θεσμικό καθεστώς εξομαλύνεται, η διαδικασία των αδειοδοτήσεων απλοποιείται και διαμορφώνεται με απλά λόγια ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί με τους καλύτερους όρους το πιο αξιόπιστο και διαχρονικά πολύτιμο συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο, από τους υδάτινους πόρους, τις ακτές της και τις θάλασσές της.

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης απλουστεύει την αδειοδότηση, μειώνει τον αριθμό των δικαιολογητικών του τεχνικού φακέλου με αποτέλεσμα τη συντόμευση της αξιολόγησης και κατά συνέπεια την επιτάχυνση χορήγησης άδειας ίδρυσης, χωρίς όμως να γίνονται εκπτώσεις στην τήρηση εγγυήσεων ασφαλείας και αυστηρών προδιαγραφών στον εξοπλισμό. Αυτό το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 100 περίπου υδατοδρομίων, θα μπορούσε να αποφέρει στη χώρα μας πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ διευρύνοντας την επισκεψιμότητα σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος από μεγαλύτερης αξίας τουριστικές ομάδες με ισχυρότερο οικονομικό υπόβαθρο και υψηλότερο κοινωνικό προφίλ» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο βουλευτής του νομού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπαραλιάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «από την πρώτη στιγμή, από πάρα πολύ νωρίς, η επένδυση των υδατοδρομίων υπήρξε ένα προσωπικό όραμα, για το οποίο θα καταβάλω τα μέγιστα και, σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, θα αξιοποιήσω κάθε πτυχή της βουλευτικής μου ιδιότητας προκειμένου να υποστηρίξω την υλοποίησή του στο νομό μου, την Πιερία, ώστε να ενταχθεί στο μεγαλόπνοο αυτό επενδυτικό δίκτυο με στόχο να αποκτήσει τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον δύο υδατοδρόμια»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.