Μενού Κλείσιμο

Στοχευμένες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

Στα έργα επί της Επαρχιακής Οδού «Κατερίνης-Δίου-Πλατανάκια»

η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

 

Με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με την Π.Ε. Πιερίας, εξελίσσονται οι παρεμβάσεις του έργου της για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών και συντήρηση στο οδικό δίκτυο που έχει στην αρμοδιότητά της.

 

Η  μελέτη, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ (με το Φ.Π.Α.), έχει αντικείμενο την εκτέλεση εργασιών, για τη συντήρηση και την αποκατάσταση ζημιών –φθορών, σε επιμέρους τμήματα του καταστρώματος της 5ης Επαρχιακής Οδού «Κατερίνης – Δίον – Πλατανάκια.

Επιτόπιο έλεγχο στις εργασίες, πραγματοποίησε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου με τον  Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Παναγιώτη Μαυρίδη, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους καθώς και την αναγκαιότητα  και τη σπουδαιότητα του εν λόγω έργου.

«Η υλοποίηση έργων βελτίωσης και συντήρησης του οδικού δικτύου, αποτελεί προτεραιότητά μας. Με στοχευμένες παρεμβάσεις, που περιλαμβάνουν αποκαταστάσεις οδοστρώματος, διαγραμμίσεις, αντικατάσταση κατεστραμμένων σημάτων και στηθαίων ασφαλείας, τοποθέτηση πινακίδων κ.ά., αναβαθμίζουμε την περιοχή και την καθημερινότητα των πολιτών», επεσήμανε η κ. Μαυρίδου.

Και συμπλήρωσε πως «Δρομολογούμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομών, που αναβαθμίζουν το οδικό μας δίκτυο, βελτιώνουν τις οδικές συνθήκες ασφαλείας ,διευκολύνουν την πρόσβαση στην Πιερία και αποτελούν προτεραιότητα  για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας»

Οι  εργασίες, που προβλέπονται για την υλοποίηση του έργου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, περιληπτικά, εκσκαφές, καθαρισμούς και επενδύσεις τάφρων, κατασκευή σωληνωτού οχετού μετά των φρεατίων αυτού, αποκατάσταση στηθαίου ασφαλείας, αποκαταστάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων, εργασίες διαγραμμίσεως στα νέα ασφαλτοστρωμένα τμήματα, εργασίες σήμανσης-ασφάλειας οδών με τοποθέτηση πινακίδων κατάλληλου τύπου κ.ά..

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ