Μενού Κλείσιμο

Στο στόχαστρο τα «μαϊμού» συνεργεία οχημάτων

 Διενέργεια ελέγχων σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων από την Περιφέρεια

Το τελευταίο δίμηνο (Ιούνιος – Ιούλιος 2017) έχουν διενεργηθεί συνολικά 27 αυτοψίες μόνο σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων στη Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων, επισημαίνει ο αρμόδιο αντιπεριφερειάρχης, διαβεβαιώνοντας οτι αυτοί οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τις αυτοψίες σε συνεργεία οχημάτων προέκυψαν πέντε αποφάσεις σφράγισης για συνεργεία, επειδή λειτουργούσαν χωρίς άδεια, δύο ανύπαρκτες εγκαταστάσεις, ενώ τέσσερις από τις εγκαταστάσεις διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν συνεργεία. Επίσης πέντε επιχειρήσεις αποδείχθηκε πως κατέθεσαν δικαιολογητικά για έκδοση βεβαίωσης νόμιμης λειτουργίας.
Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τέσσερα πλυντήρια αυτοκινήτων προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση ή μη των περιβαλλοντικών τους δεσμεύσεων.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτριος Χατζηβρέττας «Συνεχίζουμε, με αμείωτους ρυθμούς, τους ελέγχους στη λειτουργία των συνεργείων και πλυντηρίων αυτοκινήτων, πάντα σε στενή συνεργασία και με την πολύτιμη συμβολή του Συλλόγου Μηχανικών Ιδιοκτητών Συνεργείων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να προφυλάξουμε τους πολίτες αλλά και να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα των επαγγελματιών και των εργαζομένων στο συγκεκριμένο κλάδο. Γι’ αυτό το λόγο σκοπεύουμε να αυξήσουμε και να εντείνουμε τους ελέγχους στις εν λόγω επιχειρήσεις. Στόχος και ευθύνη μας είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παράνομης εργασίας».

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ