Μενού Κλείσιμο

Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον Πλαταμώνα

850.000 ευρώ για ένα έργο μεγάλης σημασίας

Mε την πρόσφατα υπογραφείσα (28 Ιουνίου) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019 στη ΣΑΕΠ 808 το υποέργο «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας».

Ο προϋπλογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ, με  τίτλο «Αποκαταστάσεις καταστροφών στις Π.Ε Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας» και (συνολικό) προϋπολογισμό 2.817.896 ευρώ. Η έγκριση ήρθε μετά από αίτημα (και υποβολή Τεχνικού Δελτίου) της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ.

Η υλοποίηση του υποέργου είναι απαραίτητη για την  αποκατάσταση και την άρση της επικινδυνότητας, μετά την εμφάνιση – εξέλιξη κατολισθητικού φαινομένου, λόγω της θεομηνίας – νεροποντής που έπληξε την περιοχή το Νοέμβριο του 2017 και όπως αναφέρεται στην Έκθεση του ΙΓΜΕ  την άνοιξη του 2018, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα σε ένα οικιστικό συγκρότημα κατοικιών.

«Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι η  υλοποίηση στοχευμένων έργων, μέσω των οποίων λειτουργούμε προληπτικά, προκειμένου να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι από την εκδήλωση τυχόν κατολισθητικών φαινομένων», σχολίασε σχετικά η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ