Μενού Κλείσιμο

Στο «Πράσινο Ταμείο» ο Γιώργος Νταντάμης για «πάρκα τσέπης», Πέλεκα και δίκτυο πεζοδρόμων

Η εποικοδομητική και πολυεπίπεδη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Πράσινο Ταμείο επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, με τον πρόεδρο Ευστάθιο Σταθόπουλο και τον Διευθυντή Γεώργιο Πρωτόπαπα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η ικανοποιητική εξέλιξη του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την «Ανάπλαση Δικτύου Πεζοδρόμων και Πλατειών Ελευθερίας και Δημαρχείου του Κέντρου Πόλης Κατερίνης». Επιπλέον, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Νταντάμης: «Είχαμε με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο ένα πυκνό και εποικοδομητικό πρόγραμμα συναντήσεων στην Αθήνα για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Στο Πράσινο Ταμείο θέσαμε το ζήτημα ενός νέου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα αφορά τον Πέλεκα, μία πρόταση που είχε θετική ανταπόκριση από τους ιθύνοντες του Πράσινου Ταμείου. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε στην περιοχή ένα λειτουργικό αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο δημόσιο χώρο κίνησης, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, που θα αποδοθεί στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Ένα τοπόσημο για την ίδια την πόλη, πόλο έλξης και σημείο αναφοράς που να αναδεικνύει τα στοιχεία που συνυπάρχουν (αστικό και φυσικό τοπίο) και να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες».

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε έγινε εκτενής συζήτηση για τα πάρκα τσέπης (μικρά αστικά πάρκα, καθώς και πάρκα – παιδικές χαρές για άτομα με αναπηρίες), ενώ τονίσθηκε  ότι για οιοδήποτε πρόγραμμα από το Πράσινο Ταμείο είναι σε εξέλιξη, ο Δήμος Κατερίνης είναι σε ετοιμότητα και έχει την τεχνογνωσία και επάρκεια να το υλοποιήσει.

Στο σημείο αυτό, ο κος Σταθόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «βάσει των δράσεων που προτείνονται από το Ταμείο, ο Δήμος Κατερίνης συγκαταλέγεται στους κορυφαίους που ανταποκρίνονται και τις υλοποιούν».

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ