Μενού Κλείσιμο

Στο… «περίμενε» οι πλημμυροπαθείς

Ερώτηση για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών Πιεριέων

Αν και έχουν περάσει 4μήνες από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου στην Πιερία, οι πληγέντες του νομού (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) ακόμη περιμένουν να λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση για να καλύψουν μέρος της ζημιάς που υπέστησαν.

Η συγκεκριμένη καθυστέρηση από πλευράς πολιτείας, «ανάγκασε» τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο, να καταθέσει σχετική ερώτηση προς του υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει: «Στις 16 και 17 Νοεμβρίου  2017 καταστροφικές βροχοπτώσεις και πλημμύρες έπληξαν την Πιερία  προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως: Απαραίτητη προϋπόθεση για να χορηγηθεί το επίδομα των 5.000 ή των 8.000 ευρώ είναι να έχει διενεργηθεί αυτοψία στην πληγείσα ιδιοκτησία.

Σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης, τα επιδόματα αυτά έχουν τεράστια σημασία για τους δικαιούχους και για το λόγο αυτό θα πρέπει άμεσα να προωθηθεί η καταβολή τους.»

Ο κ. Κουκοδήμος, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

-Γιατί δεν έχουν καταβληθεί έως και σήμερα οι εφάπαξ ενισχύσεις ύψους 5.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Πιερία;

-Ποιό είναι συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή τους και τέλος, αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτοψίας στις πληγείσες ιδιοκτησίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ