Μενού Κλείσιμο

Στο «περίμενε»… δυο χρόνια!

Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών ΣΔΕ

Έκκληση να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο ετών κάνουν ωρομίσθιοι και σύμβουλοι των ΣΔΕ, στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες μεταθέτει την πληρωμή τους από μήνα σε… μήνα!

Απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια (από το σχολικό έτος 2016-2017) παραμένουν όσοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας δεν έχουν πιστοποίηση ΕΟΠΠΕΠ, καταγγέλει ο σύλλογός τους.

Αυτό σημαίνει πως έχει καθυστερήσει η πληρωμή τους ενάμιση χρόνο, με αποτέλεσμα, αρκετοί ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σ.Δ.Ε., να αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), που είναι ο εργοδότης και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προβάλλει κάθε φορά σοβαρές και μη δικαιολογίες για την αναβολή των πληρωμών, η οποία μετατίθεται από μήνα σε μήνα.

Οι συνεχόμενες αναβολές των πληρωμών, εκτός από τις προαναφερθείσες αυτονόητες οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει, αυξάνει την αφερεγγυότητα του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και διαιωνίζει την αβεβαιότητα που βιώνουν καθημερινά οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συμβούλων και Ωρομίσθιων Καθηγητών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε.) έχει διαμαρτυρηθεί για τα παραπάνω γεγονότα επανειλημμένα στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., χωρίς τη δέουσα πάντα ανταπόκριση, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει τονίζοντας πως «με αίσθημα ευθύνης κάνουμε έκκληση, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους άμεσα τα δεδουλευμένα της σχολικής χρονιάς 2016-17 και 2017-18 και να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, ώστε παρόμοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ