Μενού Κλείσιμο

Στο Παγκόσμιο Δίκτυο πόλεων της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης» συμμετέχει η Μητρόπολη Κίτρους

Το Δίκτυο της ανάδειξης μνημείων

Στην ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» συμμετέχει ενεργά και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με στόχο να βάλει στον χάρτη των προορισμών τα Βυζαντινά μνημεία της Πιερίας

«Κατόπιν στοχευμένων ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεωργίου», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Πιερία συμμετέχει σε ένα σημαντικό παγκόσμιο δίκτυο Βυζαντινών πόλεων μαζί με άλλες περιοχές που είτε έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στα χίλια και περισσότερα χρόνια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, είτε διατηρούν πολλά μνημεία εκείνης της περιόδου.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και της AMKE «Bυζαντινή Θεσσαλονίκη» σε πολιτιστικό, επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης» Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χάρης Αηδονόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητής κ. Στυλιανός Κατρανίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης. εκπρόσωποι Ιερών Μητροπόλεων, φορέων, πανεπιστημιακών αρχών και συλλόγων.

Τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Λεοντιάδης.

Στο σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και της ΑΜΚΕ «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη» περιλαμβάνονται οι ακόλουθοι τομείς:

-Συνεργασία σε έργα προβολής και προώθησης της Βυζαντινής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

-Σχεδιασμός ή δημιουργία κοινών δράσεων για την διερεύνηση της πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής επίδρασης του Βυζαντινού Πολιτισμού στα μετέπειτα του Βυζαντίου χρόνια μέχρι και σήμερα.

-Συνεργασία με τους λοιπούς συμπράττοντες φορείς για την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων, με στόχο την αντιμετώπιση του Βυζαντινού Πολιτισμού ως ενός αποτελεσματικού εργαλείου οικονομικής ανάπτυξης, δομημένου για την κοινωνική και πνευματική πρόοδο των πολιτών.

-Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών – ερευνητικών δράσεων, όπως συνεδρίων και ημερίδων, αλλά και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

-Δημοσιοποίηση και προβολή όλων των δράσεων, με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωσης τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Δημοσιεύσεις και υποβολή προτάσεων για συμμετοχή από κοινού σε έργα με Ευρωπαϊκή ή άλλη χρηματοδότηση.

-Δραστηριοποίηση από κοινού για την τουριστική ανάπτυξη της γεωγραφικής περιοχής-στόχου που εκπροσωπούν τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ενημέρωση από την εβδομαδιαία εφημερίδα Επτά. Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

Ακολουθήστε μας:
FB: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία
YouTube: Εφημερίδες Επτά & Πολιτεία

Instagram: efimerides_epta_politeia

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ