Μενού Κλείσιμο

Στο νέο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκλέχθηκε ο Κώστας Κουκοδήμος

Η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα

 

«Οι δήμαρχοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις όσα αξίζουν στους Δήμους και τους δημότες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη εμπιστοσύνη (6ος σε αριθμό ψήφων) που του έδειξαν οι εκλέκτορες της ΚΕΔΕ

 

Μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος εκλέχθηκε  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος καταλαμβάνοντας την 6η θέση πανελλαδικά με 136 σταυρούς προτίμησης.

 

Ο Κώστας Κουκοδήμος συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» που εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 και 6 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 11. Συνολικά από την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» εκλέγονται 19 μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο αυτοδίκαια συμμετέχει επίσης και ο Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων.

Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά έξι αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 528 εγγεγραμμένων ψήφισαν 511 αιρετοί.

Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά 0.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι 325 ψήφους και 19 έδρες

Αυτοδιοικητικό Κίνημα 91 ψήφους και 6 έδρες

Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία 45 ψήφους και 3 έδρες

Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες

Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους

Συντονισμός Αιρετών 6 ψήφους.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος με δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τόνισε πως: «Αποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή η ψήφος των συναδέλφων μου Δημάρχων από όλη την Ελλάδα και η εκλογή μου στο κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους και να τους διαβεβαιώσω ότι θα εργαστώ με μοναδικό γνώμονα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των Δήμων μας και των δημοτών μας. Είναι κρίσιμο να αναγνωρίσουν όλοι πως η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα, οι δήμαρχοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις όσα αξίζουν στους Δήμους και τους δημότες μας».

Από τους πρώτους που εξέφρασαν (και) δημόσια τα συγχαρητήριά τους στον δήμαρχο Κατερίνης, ήταν ο αντοδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης. Ο κ.Νταντάμης, αναφέρει χαρακτηριστικά: Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο για την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και μάλιστα σε υψηλή θέση.

Η εκλογή του στην ΚΕΔΕ εκτός από προσωπική του επιτυχία είναι ταυτόχρονα επιτυχία του Δήμου Κατερίνης και των συνδημοτών μας, αφού μάς δίνεται η δυνατότητα να βρισκόμαστε στο κέντρο της ενημέρωσης και αποφάσεων των αυτοδιοικητικών εξελίξεων.

Δήμαρχε, θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σου», καταλήγει στο μήνυμά του.

 

 Η σταυροδοσία των δημάρχων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στο οποίο αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος ο Δήμαρχος Τρικαίων ως ο πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη του, εκλέγονται κατά σειρά οι: Παπαστεργίου Δημήτρης Δήμαρχος Τρικάλων (202), Κυρίζογλου Λάζαρος Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης (160), Καρναβος Δημήτρης Δήμαρχος Καλλιθέας (146), Κούκας Κωνσταντίνος Δήμαρχος Μυκόνου (143), Κωσταντέλλος Γρηγόρης Δήμαρχος Βουλιαγμένης (137), Κουκοδήμος Κωνσταντίνος Δήμαρχος Κατερίνης (136), Χρυσάφης Αλέξανδρος Δήμαρχος Σερρών (130), Αποστολοπουλος Ηλίας Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού (122), Μελετίου Νικόλαος Δήμαρχος Ασπροπύργου (122), Τσιρογιαννης Χρήστος Δήμαρχος Άρτας (112), Παπαναστασίου Γεώργιος Δήμαρχος Αγρινίου (106) Αναστασιάδης Φίλιππος Δήμαρχος Παγγαίου (98) και Υδραίου Μερόπη Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας (98)

 

 

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ