Μενού Κλείσιμο

Στο «μικροσκόπιο» τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών

Συγκρότηση Μικτών Κλιμακίων Ελέγχου οχημάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που έδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις κανόνων ασφαλούς μετάβασης μαθητών στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν

Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου οχημάτων συγκροτούνται από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για τον έλεγχο των οχημάτων που μετακινούνται στο οδικό δίκτυό της, με έμφαση στα μέσα μεταφοράς των μαθητών

Τα μεικτά κλιμάκια ήδη έχουν συγκροτηθεί μετά από την ισχύ του Ν.4354/2015 και τους περιορισμούς που επιβάλει το άρθρο 21, για τη λειτουργία των διάφορων επιτροπών εντός του ωραρίου εργασίας. Η συγκρότησή τους έγινε με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας Γιώργο Τζήμα, στο πλαίσιο των διαδικασιών που επιτάσσει ο ο σχετικός νόμος για τον έλεγχο κυκλοφορίας των οχημάτων.
Τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου ήδη ελέγχουν τα οχήματα στον αυτοκινητόδρομο που διασχίζει την Πιερία συμβάλλοντας σε μέγιστο βαθμό στην οδική ασφάλεια.

Κλιμάκια και για τον έλεγχο λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές
Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, ειδικά κλιμάκια ξεκίνησαν ελέγχους στα μέσα μαζικής μεταφοράς που μετακινούν μαθητές καθώς και σε οχήματα ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών.
Από τους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις των κανόνων που διέπουν τις προϋποθέσεις της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με στόχο την ασφαλή μετακίνηση και την προστασία των μαθητών της Πιερίας.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ