Μενού Κλείσιμο

Στο μέλλον με ποδήλατο!

Στην Ετήσια Γ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας

Με τη συμμετοχή δεκάδων ποδηλατικών οργανισμών από όλη την Ευρώπη ολοκληρώθηκε στο Μιλάνο η Γενική Συνέλευση της ECF (European Cyclists’ Federation), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών.

Το ετήσιο αυτό γεγονός αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες διεθνώς, για να συναντηθούν εκπρόσωποι πολυποίκιλων ποδηλατικών κοινοτήτων, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες, να καταθέσουν εμπεριστατωμένες προτάσεις, να ενημερωθούν για τις πρακτικές των άλλων χωρών και να συσφίξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ως μέλος της ECF από το 2016, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας εκπροσωπήθηκε και φέτος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συμμετέχοντας σε εργαστήρια και συζητήσεις, ενώ παράλληλα συναποφάσισε στα ζητούμενα θέματα της Ομοσπονδίας, από την έγκριση του προϋπολογισμού μέχρι την ένταξη νέων μελών και την εκλογή νέου προέδρου και αντιπροέδρων. Φέτος μάλιστα η Γενική Συνέλευση κλήθηκε να αποφασίσει για δύο ζητήματα που θα επηρεάσουν σημαντικά την πορεία του ευρωπαϊκού ποδηλατικού κινήματος: την εκλογή του Κριστόφ Ναϊντόφσκι, του δραστήριου αντιδημάρχου μεταφορών και κινητικότητας του Παρισιού, ως νέου προέδρου της ECF, και την υιοθέτηση του Οράματος της ECF για το 2030, του χάρτη δηλαδή που θα καθοδηγήσει τα βήματα της Ομοσπονδίας για την επόμενη δεκαετία.

Η δυναμική συμμετοχή της Ποδηλατικής Από-Δρασης, μαζί με αυτή της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας από την Αθήνα, έκαναν αισθητή την ελληνική παρουσία στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και απέδειξαν για άλλη μια φορά, ότι οι ποδηλάτες της χώρας μας είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Με τη βοήθεια των συναδέλφων τους και εμπνεόμενοι από το παράδειγμα και το όραμά τους, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διαβεβαιώνει, πως θα συνεχίσει να εργάζεται «στοχευμένα και συντονισμένα» για την επίτευξη του κοινού σκοπού: να ενθαρρύνουμε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερο ποδήλατο συχνότερα.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ