Μενού Κλείσιμο

Στο ΕΒΕ η Μπέττυ Σκούφα | Επί τάπητος προβλήματα της επιχειρηματικότητας

Με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου συναντήθηκε η βουλευτής Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μπέττυ Σκούφα.

 Η κ. Σκούφα ενημέρωσε τον κ. Χατζηχριστοδούλου για την αναφορά που κατέθεσε στην βουλή βασισμένη στην επιστολή που συνέταξε η διοίκηση του Επιμελητηρίου και αφορά στην άμεση και ουσιαστική επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η τεράστια αύξηση των τιμών στην ενέργεια θα οδηγήσει σε κλείσιμο επιχειρήσεων, περαιτέρω φτωχοποίηση και αύξηση της ανεργίας στον πληθυσμό.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Πιερία, ειδικότερα μέσα στην πανδημία αλλά και μετά από χρόνια μνημονίων. Κατατέθηκαν προτάσεις του Επιμελητηρίου ως του φορέα των επιχειρηματιών της Πιερίας, για τους τρόπους οικονομικής στήριξης από τις συστημικές  τράπεζες και για τις αναγκαίες φορολογικές ελαφρύνσεις που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Η κ. Σκούφα από την πλευρά της στάθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις κοινοβουλευτικές της ενέργειες, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας, για την προώθηση των αιτημάτων που κατατέθηκαν με επιστολές ή προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και τόνισε ότι θα στηρίξει κάθε δίκαιο αίτημα προκειμένου να στηριχθούν οι τοπικές επιχειρήσεις.

Οι ειδήσεις της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ