Μενού Κλείσιμο

Στο επίκεντρο η αρχιτεκτονική κληρονομιά

Στην αντιπεριφερειάρχη τα μέλη του ΣΑΔΑΣ Πιερίας

Με την Αντιπεριφερειαρχή της ΠΕ Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκαν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ Πιερίας.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την πρόσκληση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην κα Μαυρίδου για τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Αρχιτεκτονική και Μνήμη» στο πλαίσιο 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 στην Αστική Σχολή Κατερίνης.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής της Πιερίας και έγινε αναφορά στη σημασία των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και στη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός που προκηρύχτηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και αφορά στην αποκατάσταση και επανάχρηση του Χατζόγλειου Μεγάρου. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση, μετά από πρόταση της κα Μαυρίδου, για συνδιοργάνωση επιστημονικής ημερίδας από την ΠΕ Πιερίας και τον ΣΑΔΑΣ σχετικής με θέματα αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.
Τα μέλη του ΣΑΔΑΣ ευχαρίστησταν την κα Μαυρίδου για την εποικοδομητική συζήτηση καθώς και για την στήριξη της στις δράσεις του ΣΑΔΑΣ και επιφυλάχθηκαν για στενή συνεργασία με την ΠΕ Πιερίας, με σκοπό την ανάδειξη αρχιτεκτονικών θεμάτων.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ