Μενού Κλείσιμο

Στο δημαρχείο το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας… Στον δήμαρχο για το Μουσείο!

Και στη βοήθεια του Δήμου προσδοκά η Ένωση Ποντίων Πιερίας για την επαναλειτουργία του Λαογραφικού μουσείου της.

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο είχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Παρόντες στη συνάντηση ο αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος και ο αντίδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης.

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κώστας Παπουτσίδης παρουσίασε την Ιστορική διαδρομή, αλλά και τις πλούσιες δραστηριότητες της Ένωσης Ποντίων Πιερίας. Ενημέρωσε για το σημαντικό έργο που επιτελεί διαχρονικά ο σύλλογος μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα του ως γνήσιος θεματοφύλακας της Ιστορίας και του Πολιτισμού του Ποντιακού Ελληνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να ανασυσταθεί το λαογραφικό μουσείο του συλλόγου και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη από την δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε, το λαογραφικό μουσείο ήταν και πρέπει να ξαναγίνει σημείο αναφοράς της πόλης, αλλά και ολοκλήρου του Νομού και πως η επαναλειτουργία του εκτός από την προβολή της ανεκτίμητης πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει πνοή στην επισκεψιμότητα της πόλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη στο σπουδαίο έργο που προσφέρει η Ένωση Ποντίων όλα αυτά τα χρόνια, διαβεβαιώνοντας πως ο Δήμος Κατερίνης θα συνεργαστεί με τη διοίκηση, προκειμένου το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης να αποτελέσει και πάλι τόπο συνάντησης της ιστορίας και της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα για καλή συνεργασία με μοναδικό στόχο την διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με θεματικές εκδηλώσεις που θα έχουν αναφορά στον Πόντο.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ