Μενού Κλείσιμο

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης ο Σάββας Χιονίδης

Με την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα. Ασημίνα Στρίμπα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχε συνάντηση ο βουλευτής Σάββας Χιονίδης, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει σειρά θεμάτων που απασχολούν τον δικηγορικό κόσμο, αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο του βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Χιονίδης και Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου συζήτησαν:

-Για την τεράστια οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι δικηγόροι από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα και για το ζήτημα επιβίωσης πλέον.

-Για την ανάγκη διαρκούς και συστηματικής λειτουργίας των δικαστηρίων , με την παρουσία ελαχίστων ατόμων στην αίθουσα  του Δικαστηρίου και την τήρηση των προβλεπόμενων  μέτρων πρόληψης και προστασίας από το κορονοϊό καθότι είναι βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δικαστική προστασία και τη ρύθμιση θεμάτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπο.

-Για την δυσλειτουργία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου Κατερίνης λόγω έλλειψης προσωπικού για το οποίο θέμα είχα ήδη συζητήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και μετέφερα τις  σκέψεις και προτάσεις .

-Θετικά έκριναν το μέτρο της μαγνητοφώνησης των δικών που ξεκίνησε πιλοτικά να εφαρμόζεται

-Για την λήψη όλων των αναγκαίων υποστηρικτικών μέτρων γιατί τα μέτρα ενίσχυσης των δικηγόρων ήταν η εφάπαξ καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 600 ευρώ το μήνα Απρίλιο και επίκειται ύψους 400 ευρώ, η μείωση κατά 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης και η διαχείριση του θέματος των ασφαλιστικών εισφορών και η ένταξη τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Θα είμαστε σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εύλογου αιτήματος τους», καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή Σάββα Χιονίδη

Εάν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ