Μενού Κλείσιμο

Στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας η Π.Ε. Πιερίας

Το Πιερικό μέλι ξεχώρισε!

 

Σύμφωνα με την εκτίμηση της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου, το Πιερικό μέλι «αξίζει μια θέση στην παγκόσμια αγορά»

 

Με γνώμονα την προβολή και προώθηση του ποιοτικού πιερικού μελιού, η Π.Ε. Πιερίας συμμετείχε και φέτος, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από 6-8 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Το Φεστιβάλ που αποτελεί πλέον θεσμό, καταγράφει υψηλή επισκεψιμότητα και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον κλάδο. Οι μελισσοκόμοι, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με συναδέλφους άλλων περιοχών, να συζητήσουν  προβλήματα του κλάδου τους και να ενημερωθούν για νέες τεχνικές, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας και στην αύξηση της παραγωγής.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, εκπροσώπησε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, που μαζί με τους Πιεριείς μελισσοκόμους, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο, τον πλούτο της Πιερικής υπαίθρου, πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές, για την τόνωση του κλάδου και τη βελτίωση του τρόπου παραγωγής και διακίνησης των μελισσοκομικών προϊόντων.

Εντυπωσιασμένοι οι επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν το πιερικό μέλι-με τα μοναδικά οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά, προερχόμενο από τη σπάνια και ποικίλη χλωρίδα τόσο των ορεινών όσο και των παραθαλάσσιων περιοχών της Πιερίας-να μάθουν για τις ευεργετικές και θρεπτικές του αξίες, αλλά και να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής, στο πλαίσιο παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε για το κοινό.

Για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, με ισχυρή πιερική ταυτότητα, κάνει λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Όπως, επισημαίνει, η Σοφία Μαυρίδου, η Π.Ε. Πιερίας, με στοχευμένες δράσεις, στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα τον αναπτυσσόμενο κλάδο της μελισσοκομίας, που συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, καθώς αποτελεί επαγγελματική διέξοδο, συγκρατεί τον πληθυσμό στην περιφέρεια και στηρίζει το οικογενειακό εισόδημα.

«Το Πιερικό μέλι, που απαρτίζει το αγροτικό μας καλάθι, ξεχωρίζει για την ποιότητα, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη θαυμάσια γεύση του και αξίζει να αποκτήσει μια θέση στην παγκόσμια αγορά», τονίζει, η κ. Σοφία Μαυρίδου, προσθέτοντας πως η Πιερία, διαθέτει ένα έμπειρο δυναμικό μελισσοκόμων, που συμβάλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων, με μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τη φύση.

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ