Μενού Κλείσιμο

Στήριξη, για να αποφευχθεί το «χειρόφρενο» στα τουριστικά λεωφορεία ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση στήριξη του κλάδου των τουριστικών λεωφορείων που δέχθηκε ισχυρό οικονομικό πλήγμα λόγω της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν τυγχάνει της απαραίτητης προσοχής και ενίσχυσης από την κυβέρνηση ζητούν  Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την Ερώτηση στήριξαν με τη συνυπογραφή τους οι αρμόδιοι Τομέαρχες της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου και Οικονομίας Νίκος Παππάς, καθώς και η βουλευτής Πιερίας Μπέττυ Σκούφα

Όπως αναφέρουν, το αναγκαστικό χειρόφρενο κατά τους πλέον παραγωγικούς για τη μεταφορά επιβατών – τουριστών μήνες της άνοιξης, η αβέβαιη τουριστική κίνηση του καλοκαιριού και η δυσπιστία των πελατών απέναντι στη μαζική μεταφορά οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ότι το 2020 «χάθηκε» για τον κλάδο των οδικών επιβατικών μεταφορών, ενώ άγνωστο παραμένει το πότε η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

«Η αγωνία για την επόμενη ημέρα του κλάδου εντείνεται από το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τα περισσότερα κράτη να προτρέπουν τους πολίτες τους να μην κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, αλλά και την απουσία ενός δυναμικού σχεδίου ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού της χώρας», επεσήμανε ο κ. Μεϊκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο, ο τουρισμός έχει ιδιαίτερη οικονομική και αναπτυξιακή σημασία για την ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία και θα συμβάλει καθοριστικά στην επαναφορά της περιοχής στην κανονικότητα, αλλά και την επούλωση των πληγών που έχει επιφέρει συνολικά η πανδημία.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να στηριχθεί ουσιαστικά, άμεσα και αναλογικά ο κλάδος των τουριστικών λεωφορείων», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Για τους λόγους αυτούς και αντιλαμβανόμενος τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες του κλάδου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ένα πρόσθετο πακέτο καθαρής παροχής ρευστότητας, μη επιστρεπτέας, καθώς και να συνεξεταστούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρόσθετες πολιτικές οικονομικές ανακούφισης σχετικές με το Φ.Π.Α. και τις ασφαλιστικές εισφορές, τα τέλη κυκλοφορίας και τις τιμές των διοδίων για την οικονομική ανακούφιση και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου.

Αν θέλετε να λαμβάνετε εγκαίρως τις ειδήσεις πατήστε εδώ

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ