Μενού Κλείσιμο

Στην τελική ευθεία ο Περιφερειακός δρόμος

Στο στάδιο των ασφαλτοστρώσεων ένα από τα μεγαλύτερα αστικά οδικά έργα στην Ελλάδα

«Ένα όνειρο δεκαετιών, ένα σημαντικό έργο, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην Κατερίνη, στην Πιερία, το οποίο θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση και θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί σύντομα παρέχοντας μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα στις μετακινήσεις», δηλώνει ο Σάββας Χιονίδης

Ο Περιφερειακός δρόμος της Κατερίνης, αναμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα για την Κεντρική Μακεδονία και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά οδικά έργα στην Ελλάδα. Οι εργασίες ολοκλήρωσής τους συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς ήδη σε εξέλιξη είναι οι ασφαλτοστρώσεις σε δύο επίπεδα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου: «Έως το καλοκαίρι, εκτιμούμε ότι θα παραδοθεί το κομμάτι του δρόμου, το οποίο αφορά τη 13η εθνική οδό δηλαδή από τον Σβορώνο έως το νότιο κόμβο (όπως έρχεσαι από το Λιτόχωρο), ενώ ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση από το κατάστημα «Βροντινός» από το βόρειο κόμβο έως τη Γανόχωρα».

Όπως τόνισε «Ένα όνειρο δεκαετιών, ένα σημαντικό έργο, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην Κατερίνη, στην Πιερία, το οποίο θα δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση και θα συμβάλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας θα ολοκληρωθεί σύντομα παρέχοντας μεγάλη ασφάλεια και ταχύτητα στις μετακινήσεις».

Επιπλέον, ο κος Χιονίδης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, καθώς όπως ανέφερε: «Καταφέραμε με την συμβολή του, τους κόμβους που δεν είχαμε εντάξει λόγω χρημάτων, να τους εντάξουμε τώρα».

Ειδικότερα, κυκλικοί κόμβοι θα κατασκευαστούν στην σύνδεση της παλαιάς εθνικής οδού με την περιφερειακή στο επίπεδο του βορείου κόμβου (κατάστημα Βροντινός), στη διασταύρωση με τη 2η επαρχιακή οδό με κατεύθυνση προς Γανόχωρα – Τρίλοφο, στη διασταύρωση με την 4η επαρχιακή οδό προς Νέο Κεραμίδι, στην στροφή προς το νοσοκομείο από το Π.Κεραμίδι (σε όλες εκείνες τις τοπικές κοινότητες που ανήκουν στον Δήμο Κατερίνης), καθώς και δύο κόμβοι στο νότιο κομμάτι του δρόμου από τη Νέα Έφεσσο προς την Κατερίνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Χιονίδη «η Περιφέρεια αναλαμβάνει με συντονισμένο τρόπο τις αποκαταστάσεις, καθώς ήρθαν επί τόπου κλιμάκια στον Πέλεκα εκεί όπου προκλήθηκαν μικροζημίες, καθώς όπως γνωρίζετε όλα τα ρέματα, ακόμη και τα τεχνητά κανάλια ανήκουν στην Περιφέρεια».

Γενικότερα, ο Περιφερειακός δρόμος Κατερίνης αναμένεται να αναβαθμίσει την προσβασιμότητα (από, προς και εντός), να διευκολύνει τις αστικές και όχι μόνο συγκοινωνίες, να συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κέντρου, να διευκολύνει τους επισκέπτες και τους τουρίστες, να εξυπηρετήσει την οικιστική ανάπτυξη, να επιταχύνει την πρόσβαση σε εθνικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα. Ιδιαίτερα θα διευκολύνει την πρόσβαση από και προς σε κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής, όπως ο ορεινός όγκος (Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου), η Παραλιακή ζώνη και το Νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα έργο, που συντάσσεται με τη λογική της διαμόρφωσης μιας «κλειστής» πόλης (compact city), η οποία, σύμφωνα με τον δήμο Κατερίνης, «αντιπροσωπεύει ότι πιο σύγχρονο καταγράφεται σήμερα στο παγκόσμιο στερέωμα σε επίπεδο ανάπτυξης και διαχείρισης πολεοδομικών συγκροτημάτων.»

Οι ειδήσεις της Κατερίνης και της Πιερίας με ένα κλικ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ